PROJEKT PETI ANSAMBL PREDSTAVLJEN NA KONFERENCIJI DIVERSITY MIXER

10. rujna 2019.

Europska prijestolnica kulture, Rijeka 2020, platforma je pogodna za susrete i razmjenu ideja i iskustava djelatnika i umjetnika iz raznih kulturnih industrija. Upravo s tim ciljem, od 12. do 14 rujna, održava se i konferencija Diversity mixer, Nevidljivi: različitost u kulturi i kreativnim industrijama u sklopu koje brojni međunarodni i domaći umjetnici i kulturni djelatnici govore o svojem razumijevanju različitosti u kulturi.

Među brojnim renomiranim govornicima našla se i dramaturginja HNK Ivana pl. Zajca, Nataša Antulov, koja je danas, 13. rujna u RiHubu, predstavila svoj rad u okviru projekta Peti ansambl koji je prošle sezone svojim pozitivnim rezultatima izvukao osmjehe i glasne aplauze mnoštva Riječana i Riječanki. Peti ansambl, projekt Grada Rijeke, koji se provodi u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca i u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka nastaje iz potrebe okupljanja mladih, drugačije sposobnih osoba i razvijanja umjetničkog ansambla koji će dugoročno proizvoditi kvalitetnu i uzbudljivu izvedbenu umjetnost. Nataša Antulov predstavila je proces rada s članovima Petog ansambla i prikazala rezultate edukacije iz polja izvedbenih umjetnosti odnosno dijelove predstave “Potomci, bogovi, divovi”.

I ove sezone Peti ansambl nastavlja biti mjesto okupljanja, podrške i stvaranja zajednice jednakih mogućnosti. Veselimo se novim plodovima njihova marljivog rada.