RIJEČKA PREMIJERA PREDSTAVE “ORGIJA” – PUBLIKA PRIHVATILA IGRU GRANICAMA FIKCIJE I STVARNOSTI

22. studenoga 2017.

Premijerom koprodukcijske predstave „Orgija” Gledališča Glej i HNK Ivana pl. Zajca, izvedena je prva predstava iz programa Zajc lab Hrvatske drame i ujedno prva predstava u novom prostoru, prostoru zgrade nekadašnjeg Ivexa (Delta 5) koja je publici ponudila novo, ponešto drugačije iskustvo.
Riječ je o završnom dijelu trilogije Jure Novaka, Katarine Stegnar i Urške Brodar koja se poigrava granicama fikcije i stvarnosti te preispitivanjem pozicije izvođača i publike te njihove izloženosti.
Nekonvencionalne teme i neočekivani sadržaj u kazalištu otvorili su niz pitanja poput: Je li seks prvenstveno stvar moći? Koliko su jedinstvene, u stvari, naše intimne sklonosti, za koje smo sigurni da su univerzalne?
„Orgija“ kao socijalni eksperiment  bavi se propitivanjem svijesti o vlastitoj seksualnosti i razlika između njene javne i intimne slike, ali šire, bavi se pojmom prelaska granica u odnosima u obitelji, u javnosti i politici.

Riječka publika sjajno se snašla u novoj ulozi odnosno interakciji s izvođačima, a o zanimanju što ih je pobudila ova predstava-performans svjedočio je živ i sadržajan razgovor na sjednici kazališnog sabora poslije druge izvedbe.

Foto & Video galerija