Dalibor Fugošić

U ovoj sezoni

Oblikovatelj svjetla. Član strukovne udruge ULUPUH.
Svoj kazališni rad započinje 1993.godine u Hrvatskom Kulturnom Domu na Sušaku kao djelatnik Odjela za Kulturu Grada Rijeke. Kao voditelj svjetla i tona surađivao na nekoliko stotina projekata.
Osim oblikovanjem svjetla bavi se i tehničkom organizacijom festivala pa je tako dugogodišnji tehnički direktor na “Međunarodnom Festivalu Malih scena”, tehnički suradnik na Festivalu Suvremenog Plesa u Rijeci te tehnički voditelj na Festivalu komornog teatra “Zlatni Lav” u Umagu.
Oblikovanjem svjetla bavi se od 1998. godine i dosad je oblikovao svjetlo za više stotina raznih događaja; kazališnih predstava, baletnih predstava, suvremenih plesova, koncerata, izbora za miss, showdance događaja itd.
Surađivao je s mnogim poznatim redateljima kao što su Oliver Frljić, Egon Savin, Samo Strelec, Andraš Urban, Olja Lozica itd.
Stalni je dio autorskog tima svjetski priznatog plesača i koreografa Ronalda Savkovića. U suradnji s njim te Beogradskim narodnim pozorištem 2014. godine gostuje na prestižnom internacionalnom festivalu “Cervantino” u Meksiku gdje je oblikovao svjetlo za predstavu “Aleksandar Veliki.
Trenutno je zaposlen u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, a neki od naslova za koje je oblikovao svjetlo su autorski projekt Ronalda Savkovića “Shut up and dance”, balet “Orašar”, baleti ”Sex” Balazsa Baranayaia te ”Šeherezada & Carmen”, Lea Mujića i Ronalda Savkovića, dramske predstave “Vincent” Olje Lozice i “Životinjska Farma” Andrása Urbána, opera “Don Giovanni” Erika Söderbloma, “Andrea Chenier” Nenada Glavana, mjuzikl “Sušak,Sušak” Edvina Liverića i dr.
S ostalim autorima projekta, dobio je nagrade za predstavu “Aleksandra Zec” kao najbolju predstavu na ZAPLET 06 festivalu u Banja Luci te Grand prix na 48. BITEF festivalu. Dobitnik je nagrade “Veljko Maričić” za najbolje oblikovanje svjetla na 22. Međunarodnom Festivalu Malih Scena za predstavu “Aleksandra Zec” te nagrade “Ardalion” dodijeljenu autorskom timu za scenski dizajn predstave “Životinjska farma” na 20. JPF festivalu u Užicama.