Riječki baletni ansambl, Maša Kolar, Nina Obuljen Koržinek, Snježana Abramović Milković, Marin Blažević

Riječki Balet oduševio publiku ZKM-a

5. lipnja 2024.

Baletni diptih “Sad i nikad više” sinoć je stigao i do Zagreba, na pozornicu ZKM-a. Ponovno oduševljenje publike, u kojoj je bila i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Evo dojmova koje su s nama podijelile dvije gledateljice:

“Rasplakala sam se tokom predstave i proživjela sve moguće emocije! Bilo je čarobno i posebno dirljivo. Bravo cijelom ansamblu, bravo, bravo!”

“Iznimno upečatljiva predstava i u vizualnom i akustičnom segmentu. Prvi dio kao da prikazuje ljepotu nečeg ružnog u ljudskim odnosima; nešto pikavo i neugodno i zastrašujuće no prikazano kroz moćne i izazovne kostime, odličnu koreografiju i prekrasno izražajna tijela i lica plesača. Drugi dio mi je bio meditativan, hipnotizirajući, čudesan – potpuna katarza. Prelijepo i zapravo oslobađajuće iskustvo. Sretna sam da sam došla i svakako nam morate doći opet.”

Publika će u prekosutra, 6. lipnja u ZKM-u moći vidjeti i riječki plesni spektakl “Grand finale”. A riječka će publika obje uspješnice Baleta, i “Grand finale” i “Sad i nikad više,” moći vidjeti uskoro, na Riječkim ljetnim noćima.

Foto & Video galerija

Foto: Marko Ercegović

 
 
Generalni pokrovitelj Baleta