OBNOVA „TRAVIATE“ S NOVIM SOLISTIČKIM ZVIJEZDAMA

17. travnja 2015.
Obnovom jednog od najizvođenijeg djela u svijetu opere, mladi solisti Opere Slovenskog narodnog gledališča Urška Arlič Gololičič kao tragična heroina Violetta Valery i Aljaž Farasin kao Alfredo Germont uz međunarodno poznatog maestra Tibora Bogányija, unose novu osjećajnost u „staru“ Traviatu.Svečana obnova održat će se 20. travnja 2015. s početkom u 19:30 sati na sceni HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.
Marin Blažević, ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca istaknuo je kako je predstava  La Traviata u režiji Janusza Kice iz 2009.  obnovljena i vraćena na repertoar upravo stoga jer je režijski jedna od najzanimljivijih, a u novoj obnovi prenijet će energiju i ispričati ljubavnu priču koja će publiku dovesti do suza.Maestro Tibor Bogányi, šef- dirigent Panonskog filharmonijskog orkestra iz Pečuha, napomenuo je kako mu je ovo prvi operni angažman u Hrvatskoj te da mu je veliko zadovoljstvo gostovati u riječkom kazalištu te smatra da će Rijeka uskoro postati važno operno središte ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Također je rekao kako je glazba jezik koji je razumljiv i pripada svima te je njena energija prisutna i na pozornici te da je to vjerojatno jedan od razloga što se već na prvoj probi osjećao kao da s orestrom i solistima radi već godinama.Zvijezde opere Urška Arlič Gololičič i Aljaž Farasin oduševljeni su riječkim kazalištem te međusobnom energijom članova ansambla i orkestra koja je bila prisutna prilikom proba.Operni prvak Robert Kolar ulogom Giorgia Germonta se nakon tri godine vratio u ansambl riječke Opere u kojem sada , kako je rekao, vlada nova, pozitivna energija.

U ostalim ulogama pojavljuju se Ivanica Vunić, Ana Majdak u alternaiji s Katarinom Toplek, Aljaž Farasin, Marko Fortunato, Saša Matovina, Dario Bercich, Siniša Štork, Davor Lešić, Darko Matijašević i Siniša Oreščanin.

Kostimografkinja ove opere je Irena Sušac, scenograf Marko Japelj, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, koncertni majstor Romeo Drucker, a zbor je uvježbao Igor Vlajnić.

Marin Blažević ujedno je i najavio Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača „Zinka Milanov“ koje će se održati u sklopu Riječkih ljetnih noći, a prijave su otvorene do 15. lipnja 2015.

POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
HEP_logo-web.jpg