6 SOPRANA – KONCERT ŠEST VRHUNSKIH RIJEČKIH OPERNIH UMJETNICA

22. ožujka 2017.

Koncert 6 soprana u petak, 24. ožujka u 20 sati na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca u jednoj će večeri spojiti šest vrhunskih opernih umjetnica, šest primadona riječke Opere sopranskog faha, Mirellu Katarinčić-Toić, Olgu Šober, Kristinu Kolar, Olgu Kaminsku, Anamariju Knego i Vanju Zelčić. One će, uz orkestar Opere i pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija.
Kako je na konferenciji za novinare istaknuo intendant Marin Blažević, bit će to pravo slavlje operne umjetnosti kakvo mogu prirediti jedino riječke sopranistice od kojih su neke, u prvom redu nacionalne prvakinje Mirella Katarinčić-Toić i Olga Šober, već snažno zadužile i obilježile riječko Kazalište, dok njihove mlađe kolegice vrlo uspješno grade svoje karijere na njihovu tragu.
Sve su one redom istaknule iznimno zadovoljstvo ovim jedinstvenim koncertom. Tako ga je Olga Šober nazvala posebno lijepim opernim projektom u kojem naprosto nije mogla sudjelovati bez izvedbe arije Violette Valery iz Verdijeve „Traviate“, uloge koja je obilježila njenu bogatu i dugu karijeru. Kristina Kolar kazala je kako su nakon prvog, isključivo opernog dijela koncerta, u drugi uključili i onaj operetni. „Iako time malo podilazimo publici koja doista voli operetu, ovaj prpošniji dio za nas nije ništa manje težak“, zaključila je.
Olga Kaminska, rođena u Ukrajini, podsjetila je kako je u domovini gradila operetnu, a u Rijeci opernu karijeru, a i ovom prigodom sjetit će se rodne zemlje i tamošnje krize, pjevajući ariju o ratu ruskog autora Kirila Molčanova.
Anamarija Knego nije krila zadovoljstvo što će nastupiti s primadonama od kojih još uvijek uči, što joj pričinjava posebnu čast.
„ Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show“, zaključila je Vanja Zečić.
Maestro Igor Vlajnić naglasio je kako se radi o vrlo zanimljivom koncertnom programu, sastavljenom od onih arija koje su izabrale same solistice, a koje najbolje odgovaraju njihovim afinitetima i osobnostima. „Naših šest sopranistica vrlo su raličite te se upravo ta različitost pretočila i u ovaj lijepi program.“
Ravnatelj Opere Petar Kovačić na koncert je pozvao sve Riječane, i one koji nisu redovni operni posjetitelji, jer riječ nije samo o jedinstvenom koncertu i glazbenom doživljaju već i o glamuroznom događaju sa šest primadona pri čemu je njihova generacijska razlika, spoj iskustva i mladosti, posebno zanimljiva, a neke će možda, kako je rekao, bar na kratko, vratiti u vlastitu mladost i neka ranija vremena riječke Opere.
Svojevrsna uvertira za ovaj ekskluzivan koncert je „6 soprana u Verdijevoj ulici“, ponuda svih ugostiteljskih objekata u ulici kraj Kazališta, u razdoblju od 20. do 25. ožujka, kada će se moći uživati u slasnim malim zalogajima, tortici, koktelu ili pjenušcu „6 soprana“ po posebnim cijenama.
A da koncert doista bude glamurozan, a i party nakon njega, pomogli su sponzori koncerta: zlatarne Zacks, gluten-free caffe-slastičarnica „Rica“, Zlatna vrbnička žlahtina, salon vjenčanica „Marie“ i cvjetni studio „Val“.

Sponzori koncerta:

logotipi zaks-02     RICA-MEDALJON    logo-zlahtina   marie-news      val-logo

Partneri projekta:

RICA-MEDALJON  Logo-teatro     KOD-ZAJCA_LOGOTIP_BLACK  logo-kings-caffe-1