Lana Bradić

U ovoj sezoni

Rođena je u Zagrebu 1975. godine. Glazbeno školovanje započinje sa šest godina u Glazbenoj školi Ivana Zajca, a nakon završenog klavirskog i teoretskog odsjeka Srednje glazbene škole „B.Bersa”, već sa sedamnaest godina upisuje Muzičku akademiju, klavir u klasi prof. Stjepana Radića. Diplomirala je 1996. godine, s izrazitom sklonošću ka komornom muziciranju, a nadasve ljubavlju prema suradnji sa opernim pjevačima. Godine 1997. upisuje Hochschule für Darstellende Kunst u Grazu te sluša i sudjeluje u nastavi interpretacije lieda (Vokalliedbegleitung) u klasi prof. Gerharda Zellera. Već tada djeluje kao vanjska suradnica na Muzičkoj akademiji, na odsjeku za solo-pjevanje.

Redovito se usavršava na brojnim stručnim seminarima eminentnih profesora na području solo popijevke (C. Witthoeft, K. Richter, J. Blakely), te stječe iskustvo radeći s brojnim opernim pjevačima, pripremajući ih za uloge u operama, oratorijima kao i koncertima (Giorgio Surian, Martina Zadro, Lana Kos, Dubravka Šeparović Mušović, Vitomir Marof, Domagoj Dorotić, Leon Košavić).

S vokalnim umjetnicima, violinistima, klarinetistima koncertira diljem Hrvatske i Europe, sudjeluje na festivalima (Dubrovnik, Samobor, Osor i dr.), surađuje sa zborom Zvjezdice, Zagrebačkim solistima, Hrvatskom komornom filharmonijom, te sa Zagrebačkom filharmonijom u pripremi koncerata vokalnih solista. Sudjeluje na seminarima kao korepetitorica poznatih opernih pedagoga, službena je pijanistica Međunarodnog natjecanja opernih pjevača „Zinka Milanov” u Rijeci. Umjetnička je savjetnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na Odsjeku za solo pjevanje gdje s poznatim profesorom G. Surianom odgaja mnoge mlade talentirane operne pjevačice i pjevače čija je karijera već dostigla uspjehe na međunarodnim natjecanjima kao i poznatim svjetskim pozornicama.