“Moćno i totalno impresivno!” – Riječki Balet zadivio “Lisinski”

12. svibnja 2023.

Publika zagrebačke Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog oduševljena je riječkim baletnim draguljem, „Posvećenjem proljeća“ Igora Stravinskog u koreografiji Maše Kolar izvedenim 10. i 11. svibnja. Bila je to još jedna uspješna suradnja našega kazališta sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Izvedbom je ravnao maestro Pascal Rophé.

Naš ćete baletni ansambl u Rijeci gledati već sljedeće subote 20. svibnja u prostoru Exportdrva prigodom obnove predstave koreografa Giuseppea Spote „Heroj je umoran“ na glazbu Frana Đurovića. A dotad, pročitajte zadivljene dojmove gledateljica iz „Lisinskog“:

“Moćno i totalno impresivno! Velike pohvale predstavi u cijelosti, osobito fantastično osmišljenoj koreografiji. Duet dviju balerina kao hobotnice je meni osobno najljepše ‘ispričan’ i koreografijom i izvedbom. No svi su plesači fantastični, na svjetskom nivou. Orkestralna izvedba uživo nadodala je nevjerojatnu energiju i novu dimenziju cijeloj izvedbi. Ovo je bilo sve što se može poželjeti od izvedbe uživo, sve što se nikad neće moći doživjeti putem snimke pa ni virtualno… razlog zbog kojeg se zaista isplati prisustvovati izvedbama uživo jer pružaju puno veći i jači kontekst za proživljavanje i užitak.”

„Ono što smo gledali i doživjeli na toliko je razina pametno, kreativno, zanimljivo, estetski i tehnički zavidno da zaista imam samo riječi hvale.“

Foto & Video galerija

Foto: Jasenko Rasol

 
Generalni pokrovitelj Baleta