A ŠTO NAKON …I ŽIVJELE SU ZAUVIJEK SRETNO? TALIJANSKA DRAMA IMA ODGOVOR!

3. listopada 2018.

Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca  priprema premijeru predstave za djecu i obitelji Felici e contente / …I živjele su zauvijek sretno za četvrtak 4. listopada 2018. u HKD-u na Sušaku u 19:30 sati. Predstavu ćete pratiti uz titlove na hrvatskom jeziku!

Sva djeca vole bajke. Svi odrasli su kao djeca voljeli bajke, neki ih nikada nisu prestali voljeti. A neki su se pitali što se s junacima dogodi nakon … i živjeli su zauvijek sretno. Corrado Premuda, vođen upravo tim pitanjem, napisao je knjigu s nastavakom poznatih bajki.

Predstavu je režirao, riječkoj publici već poznati glumac i iskusni kazališni redatelj predstava za djecu i mlade, Giorgio Amodeo: „U našoj predstavi prikazani su komični i neočekivani završeci četiriju najpoznatijih i najdražih bajki. Komične i neočekivane završetke pratit ćete u četiri narativna dijela koji sugeriraju određene faze odrastanja, od djetinjstva do zrelosti. Započinjemo s Ivicom i Maricom (djeca i odnos prema hrani), nastavljamo s Pepeljugom (starija djeca i odnos s braćom i vršnjacima), zatim slijedi Uspavana ljepotica (adolescenti i odbijanje svake aktivnosti), a završavamo s Ljepoticom i zvijeri (zrelost i samostalni izbori)”.

Autor teksta je ujedno i dramaturg predstave Corrado Premuda, scenograkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Osanna Šašinka, dok je za glazbu zadužen Giovanni Settimo.

U predstavi glume Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Lucio Slama i Serena Ferraiuolo.

Predstava traje jedan sat i izvodi se bez pauze.

Napomene ravnatelja Talijanske drame Giulia Settima:

Giulio Settimo naglasio je nekoliko važnih informacija za publiku: „Prvo: sve vas pozivamo na predstave Talijanske drame uz naglasak da  SVE PREDSTAVE IMAJU TITLOVE NA HRVATSKOM JEZIKU!

Drugo: draga djeco, dolazite na naše predstave, a crteže i kritike šaljite u redakciju časopisa  „Arcobaleno“ Izdavačke kuće Edit!

Najbolji crtež na temu predstave Felice i contente / …I živjele su zauvijek sretno bit će naslovnica DVD-a predstave.

Treće: pretplate Talijanske drame još traju, stignete se pretplatiti! Članovi riječke Zajednice Talijana uz člansku iskaznicu dobivaju 10% popusta.”

Dramatična novčana situacija u Talijanskoj drami

Ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo na početku svojeg ravnateljskog mandata susreće se s dramatičnom financijskom situacijom. Dvije premijere Talijanske drame (Felici e contente/…I živjele su zauvijek sretno, Buca di sabbia/Pješčanik), zbog nepristiglih novčanih sredstava, sve donedavno su bile upitne. Naime, ugovor koji Talijanska drama inače u travnju potpisuje s Narodnim sveučilištem iz Trsta, a putem kojeg pristižu sredstva Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, još nije potpisan. „Zahvaljujući Talijanskoj uniji, Marinu Corvi i Mauriziu Tremulu, i njihovoj financijskoj pomoći, planirane premijere u listopadu kao i turneja po Istri bit  će realizirane. Možemo se samo nadati da će se situacija uskoro normalizirati“, kazao je Giulio Settimo.

Foto & Video galerija