ADVENT UZ SERENADU I ALLEGRO

3. prosinca 2018.

Riječki „Zajc“ uskoro će plesnim korakom ući u svoj adventski program. Naime, Advent u Zajcu otvara premijera baletne predstave „Serenada & Allegro“ u petak, 7. prosinca 2018. u 19.30 sati.

Obilježavanjem 100. godišnjice rođenja slavnog dirigenta i skladatelja Leonarda Bernsteina, Rijeka slavi ovog inspirativnog i karizmatičnog glazbenika dvjema novim kreacijama naših renomiranih koreografa, Maše Kolar i Igora Kirova. A obljetnica, koja se tijekom 2018. obilježava diljem svijeta, povod je i suradnji dvaju hrvatskih narodnih kazališta odnosno prvoj koprodukciji riječkog i splitskog HNK i njihovih baletnih ansambala.
Bernsteinov život, glazbu i dirigentsku gestu dvoje intrigantnih koreografa prenosi u kompozicije i ritmove pokreta koji će vas opčiniti i potaknuti da se poželite pridružiti našem mladom baletnom ansamblu na pozornici.

Uljepšajte i obogatite svoje predblagdanske večeri opojnom radošću plesa u jedinstvenom ozračju riječkog „Zajca“. Poklonite si dvije očaravajuće koreografije u izvedbi baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, otmjene i sofisticirane, dramatične i maštovite, iskrene i emotivne.

Nakon izvedbe „Serenade & Allegra“ u subotu, 8. prosinca nastavlja se program Kritički glas.Od 19.30 sati o predstavi ćemo razgovarati s plesnom umjetnicom i kritičarkom Ivom Nerinom Sibilom.

Serenada & Allegro iza pozornice

Svi zainteresirani gledatelji predstave „Serenada & Allegro“ u subotu, 8. prosinca, moći će osim predstave vidjeti i doživjeti ono što je publici inače nevidljivo: moći će vidjeti sve ono što se događa prije negoli se otvori kazališni zastor.

U 17 sati odnosno sat vremena prije početka predstave, gledatelji će moći vidjeti kako se zagrijavaju plesači prije nastupa, gdje se šminkaju a gdje su garderobe, proći će i ostalim prostorima iza pozornice te upoznati tijek i atmosferu pripreme predstave.
Prilikom dolaska potrebno je predočiti ulaznicu za predstavu.