“ALFA ROMEO JANKOVITS“: KRENULA PRODAJA ULAZNICA!

9. ožujka 2021.

Premijera predstave Talijanske drame „Alfa Romeo Jankovits“ na programu je u subotu 27. ožujka, a reprizne su izvedbe u ponedjeljak 29. i utorak 30. ožujka. Prodaja ulaznica krenula je danas!

Zašto ovu predstavu ne smijete propustiti?

Sigurno ste čuli za automobil Alfa Jankovits ili Alfa Aerospider. Točan naziv ovoga modela je Alfa Romeo 6C 2300 Aerodinamica Spider. A jeste li znali su ovaj automobil stvorila dvojica Riječana, braća Jankovits? Naš grad oduvijek je bio multikulturalan. U tridesetim godinama prošloga stoljeća predstavljao je visoko razvijeno pogranično područje. Raskrižje naroda, različitih utjecaja, inovativnih ideja i razmišljanja – sve su to pogodne okolnosti za nastajanje nečega svjetskog, kao što je Alfa Romeo Jankovits – revolucionaran automobil svoga vremena.

Strast s kojom su braća Jankovits stvarali ovaj automobil, kao i grad Rijeka toga razdoblja, marljivo se rekonstruira u tekstu Laure Marchig na temelju kojega je nastala predstava “Alfa Romeo Jankovits“ Talijanske drame u koprodukciji s Golden Show srl Impresa Sociale, Teatro Rossetti Stabile del Friuli Venezia Giulia i Associazione Culturale Tinaos. Redatelj predstave je Tommaso Tuzzoli, a uloge tumače Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Andrea Tich, Ivna Bruck i Serena Ferraiuolo.

Ovom fascinantnom pričom koja će biti uprizorena na pozornici “Zajca” otkrit ćete još jednu riječku priču i Rijeku tridesetih godina prošloga stoljeća, zbog koje ćete još više zavoljeti naš grad.

 
Foto & Video galerija

Medijski pokrovitelj Talijanske drame