AMERIČKI VELEPOSLANIK KENNETH MERTEN U “ZAJCU”

7. svibnja 2015.

Prije početka sinoćnje izvedbe programa plesne skupine Step Afrika! u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten i ravnatelj Opere Marin Blažević dočekali su uvažene goste, među kojima su bili i Kaya Henderson, pročelnica za javno školstvo District of Columbia te Brian Williams, osnivač i umjetnički ravnatelj skupine Step Afrika!, na koktelu dobrodošlice u foyeru HNK Ivana pl. Zajca.

Tom prigodom, kojoj su nazočili predstavnici riječkog javnog, kulturnog i privrednog života, veleposlanik Merten izrazio je iznimno zadovoljstvo boravkom u Rijeci, njemu jednom najdražih hrvatskih gradova i predivnoj povijesnoj kazališnoj zgradi koju je uzvanicima tijekom obilaska pokazao Marin Blažević.
Plesači skupine Step Afrika! potom su oduševili prepuno riječko gledalište nesvakidašnjim spojem tehnike, okretnosti i čiste energije svoga nastupa u koji su uključili publiku i podučili je osnovama stepa. Step Afrika! osnovana je 1994. godine kao prva profesionalna step skupina, a danas je među deset najboljih afričko-američkih plesnih skupina u Americi.

Foto & Video galerija