Edukacijski koncert: Beethoven za 5

Beethoven za pet: edukacijski koncert pokucao na vrata mladih

24. listopada 2023.

Nova sezona, novi serijal naših edukacijskih koncerata! Ove godine riječka Opera odlučila je mlade upoznati s čarima Ludwiga van Beethovena i njegove Simfonije br. 5 u c-molu, Op. 67, poznate i kao „Sudbinske“. Glazbenice i glazbenici Riječkoga simfonijskog orkestra, pod ravnanjem maestra Valentina Egela, pripremili su prvi i četvrti stavak „Sudbinske“ simfonije, a cijeli program vodio je ravnatelj riječke Opere, Dražen Siriščević.

„Ovo im je bilo odlično. Nisu imali negativne reakcije ni na prijašnjim edukacijski koncertima, a znaju pružiti otpor. Obzirom na to kako u četvrtom razredu predaje profesor glazbenog, djeca se već susreću s instrumentima te im ovo predstavlja izvrsnu nadogradnju“, kazala je učiteljica Ana Grgurić po završetku edukacijskog koncerta.

A djeca? Gromoglasnim pljeskom nagradili su izvođače, a kasnije su, potiho među sobom, dijelili dojmove („Odlično!“, „Super!“, „Wow!“), a s nama su, pomalo tajnovito, podijelili kako su im se najviše svidjele – viole!

Edukacijski koncerti nastavljaju se već danas (24. listopada) s početkom u 12,00 sati, a nastavljaju se kroz cijeli studeni, kako u jutarnjim, tako i večernjim terminima.

Foto & Video galerija

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra