BOGATA SEZONA TALIJANSKE DRAME

3. listopada 2015.

Ansambl Talijanske drame predstavio je program za novu sezonu koju će otvoriti 6. listopada 2015. repriznom izvedbom predstave „Zoran e il cane di porcellana“ / “Zoran i pas od porculana“. Predstava je  inspirirana likovima iz filma „Zoran, moj nećak idiot“ Mattea Oleotta, što je ujedno bio i razlog pokretanja suradnje s  riječkim  Art-kinom – publika će za kupljenu kazališnu ulaznicu moći pogledati i spomenuti film. Nakon predstave posjetitelji će imati priliku u foyeru Kazališta pogledati izložbu radova nastalih za ovu predstavu mladog umjetnika Andree Ticha kojemu ovo nije prva suradnja s ansamblom Talijanske drame.  S istom predstavom Talijanska drama, nakon izvedbi u Rijeci,  kreće na turneju po istarskim mjestima, a kasnije i u Trst.

Ravnateljica Talijanske drama Leonora Surian također je naglasila kako će Talijanska drama u ovoj sezoni postaviti šest premijernih naslova, među kojima su četiri koprodukcije, i niz repriza. Službeno je predstavljen i Giuseppe Nicodemo kao koordinador koji će obavljati poslove vezane za koprodukcije.

Od ove godine Talijanska drama nudi i šest pretplatničkih ciklusa, a zanimanje publike jako je dobro.  Najavljena je i premijera predstave „Gulliver“ redateljice Anđelke Nikolić, koja je nastala u koprodukciji sa slovenskim kazalištem Gledališče Koper te koja će se održati u subotu, 3. listopada u Kopru, a riječka premijera na rasporedu je 17. studenoga. Uz glumce Talijanske drame – Bruna Nachinovicha, Elenu Brumini i Miriam Monicu  – glumit će i tri glumca iz Kopra. Predstava će se izvoditi na talijanskom i slovenskom jeziku.

Talijanska drama i dalje nastavlja s humanitarnim djelovanjem. Prikupljena sredstva bit će namijenjena Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić. Osim prikupljenih sredstava, djeca će imati prilike gledati predstave Talijanske drame te će ih glumci, kako bi ih razveselili, posjetiti u njihovu Domu.