CARMINA BURANA I GORANOVCI U ARENI

20. srpnja 2018.

Sto pedeset grla iz kojih se ori slavna melodija “Carmine Burane” kroz noć – to je doživljaj koji pripremamo za nedjelju, 29. srpnja, u pulskoj Areni.

Uz vrhunsku svjetsku sopranisticu Sumi Jo koja je trenutno najprodavanija pjevačica klasične glazbe na svijetu, poznatog solista riječke Opere Roberta Kolara i mladog Franka Klisovića, te riječke dječje zborove Kap i Torretta, u Areni nastupa i ugledni Akademski zbor Ivan Goran Kovačić iz Zagreba.

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić ove godine slavi 70 godina postojanja. Nastupali su pod ravnanjem najvećih domaćih i svjetskih dirigenata, među kojima su Lovro pl. Matačić, Pavle Dešpalj, Nikša Bareza, Vjekoslav Šutej, Zubin Mehta, kao i Sir Yehudi Menuhin, K. Penderecki, L. Maazel, P.Steinberg… Ovaj su zbor vodili ugledni hrvatski glazbenici, a od početka 2003. godine umjetnički je voditelj Luka Vukšić.
Među uglednim su orkestrima s kojima je Zbor nastupao Bečki simfoničari, Moskovska državna filharmonija, Orkestar gradskog kazališta u Firenzi, Orkestar Nacionalne opere u Monte Carlu, Litvanski nacionalni simfonijski orkestar, Izraelski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Bari, Orkestar glazbene mladeži Njemačke, Slovenska filharmonija i Sarajevska filharmonija.

Zbor kontinuirano surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Hrvatskim baroknim ansamblom.

Kvaliteta Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić potvrđena je brojnim nagradama i priznanjima, a upravo je “Carmina Burana” djelo s kojim su nastupali širom svijeta.