ĆELAVA PJEVAČICA

29. lipnja 2015.

Antikomad redatelja Larya Zappija Ćelava pjevačica očekuje vas u utorak 30. lipnja i srijedu 1.srpnja na Trgu Matije Vlačića Ilirika u početku 21:30 u izvedbi HKD Teatra u sklopu festivala Riječke ljetne noći.

Predstava Ćelava pjevačica Eugènea Ionescoa u režiji Larya Zappije postavljena je na scenu kao treći naslov u prvoj kazališnoj sezoni djelovanja HKD Teatra Rijeka. Štoviše, njenom je premijerom 20. 05.1994. otvoren prvi Hrvatski festival malih scena.

Otada do danas ova legendarna predstava je neprekidno na repertoaru i ona je najdugovječnija predstava HKD Teatra, koja je od premijere u 1994. do danas odigrana čak stotinu devedeset puta. U svim tim godinama u glumačkoj se ekipi mijenjao jedino tumač uloge Vatrogasnog kapetana.Najviše je igrana na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku , međutim, igrana je i na zagrebačkim Danima satire, Splitskom ljetu, na otvorenim ljetnim pozornicama mnogih dalmatinskih gradova, u Tuzli i Sarajevu kao i istarskim gradovima.

Na 12. Međunarodnom festivalu malih scena, u Rijeci 2005. Edita Karađole je za ulogu gđe Martin osvojila Nagradu “Veljko Maričić” za najbolju epizodnu ulogu.

Sudjeluju: Nenad Šegvić, Zrinka Kolak Fabijan, Zdenko Botić, Edita Karađole, Marija Geml i Damir Orlić