ČESTITKE!

13. lipnja 2019.

Među laureatima, na sinoćnjoj su se svečanoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke, zasluženo našli i predstavnici HNK Ivana pl. Zajca.

Nacionalni operni prvak riječkog Kazališta, bas-bariton Giorgio Surian primio je Nagradu za životno djelo. Najveće priznanje Grada Rijeke dodijeljeno mu je za izniman doprinos riječkoj opernoj i kazališnoj sceni.

U svom emotivnom obraćanju, Giorgio Surian iskazao je ponos što je njegovo djelo prepoznato u gradu kojeg voli i u kojem živi, kazavši kako nagradu nije očekivao. „Debitirao sam na ovoj pozornici s 20 godina, nakon čega sam bio po mnogim pozornicama u svijetu, ali u dubini duše mi je nedostajala riječka opera i publika. Vratio sam se u rodni grad gdje sam počeo, tu ću vjerojatno i završiti, nadam se da se riječkoj publici svidio moj maksimum kojeg sam mogao dati svojim bićem umjetnika“, rekao je Surian, zahvalivši svojoj supruzi, djeci, intendantu riječkog kazališta Marinu Blaževiću i svojim studentima pjevanja.

I drugo priznanje koje je otišlo u riječki “Zajc”, godišnja Nagrada Grada Rijeke, dodijeljeno je za opernu umjetnost, a dobitnik je – cijeli ansambl riječke Opere. Nagrađeni su za jedinstveni operni projekt, trilogiju Verdi-Shakespeare-Surian, a nagradu je primio njihov ravnatelj Petar Kovačić.

Bravo! Čestitamo!

Foto & Video galerija