Anastasia Boldyreva

Anastasia Boldyreva

U ovoj sezoni

Anastasia Boldyreva rođena je u Moskvi nastupala je na velikim talijanskim pozornicama surađujući s dirigentima kao što su Zubin Mehta, Michail Jurowski, Michele Mariotti, Daniel Oren, Placido Domingo, Gianandrea Noseda, Gianluigi Gelmetti, Bernard de Billy, Donato Renzetti, Riccardo Muti, Andrea Battistoni, Fabrizio Maria Carminati itd.

Operno pjevanje počela je učiti kod Maestra Igora Černova te je nastavila studirati na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi, a zatim se specijalizirati pod vodstvom Bernadette Manca di Nissa u Teatru del Maggio. Pohađa i Europsku festivalsku akademiju u Aix-en-Provencu. Sa samo dvadeset godina osvojila je međunarodnu turneju „HSBC mladi umjetnici”.

Godine 2016. debitirala je u ulozi Carmen u veronskoj Areni, pod dirigentima Xu Zhong i Julian Kovatchev te redateljem Francon Zeffirellijem. Debitira i u ulozi Amneris u Aidi, pod dirigentskom paicom Daniela Orena i Andrea Battistonija. Bila je i gospođa Quickly (Falstaff) u kazalištu Carlo Felice u Genovi, ponovno Amneris u veronskoj Areni, pod vodstvom Andree Battistoni te sudjeluje u operi Cavalleria Rusticana u Bologni pod dirigentskom palicom Michelea Mariottija

Među najznačajnijim njenim ulogama ističe se one u operama Evgenije Onjegine (Olge) u tršćanskom Teatro Verdiju pod dirigentskim ravnanjem Fabrizija Maria Carminatija, Rigoletto (Maddalena) uz Lea Nuccija u Teatru Carlo Felice u Genovi pod Francescom Ivanom, Ciampeom, Sestra Angelica (Zia Principessa) s Donatom Renzettijem u Teatru Lirico u Cagliariju, vrlo teška uloga Klementije u Hindemithovoj operi Sancta Susanna u Teatro Lirico u Cagliariju, Cavalleria Rusticana u Teatro Lirico u Cagliariju, Rigoletto (Maddalena) na Ljubljanskom festivalu, Aida (Amneris) na Festivalu opere i baleta u Aspendosu (Turska)

Među njezinim najvažnijim interpretacijama ističu se Andrea Chenier u Kazalištu Carlo Felice u Genovi pod vodstvom Daniel Orena, Prokofjevljeva kantata Aleksandar Nevskij pod ravnanjem Mihaila Jurowskog u Kazalištu San Carlo u Napulju (prijenos Rai Tre) te u Teatro Lirico u Cagliariju, Carmen pod dirigentskom palicom Placida Dominga te u režiji Franca Zeffirellija u veronskoj Areni, Ivana Groznog Prokofjeva sa Simfonijskim orkestrom Giuseppe Verdi pod ravnanjem Zhang Xiana u Milanu, Madama Butterfly u Rimskoj Operi pod ravnanjem Daniela Orena i Pinchasa Steinberga, Don Giovanni (Donna Elvira) na Opernom festivalu u Lucci, Traviata u Teatro dell’Opera di Firenze pod ravnanjem Zubina Mehte, Madama Butterfly u Karakalinim termama, Holoferna u Juditha triumphans Vivaldija u sklopu Innsbruck Festwochen Der Alten Musik i Cavalleria Rusticana u Tel-Avivu pod ravnanjem Alessandra De Marchija, Principessa de Bouillon u Adriani Lecouvreur u kazalištu Bellini u Cataniji, Ulrica u Un ballo di maschera G. Verdija ravnanjem Donata Renzettija, sudjelovala je u Putovima prijateljstva u režiji Riccarda Muttija u Ravenni i Atena, Cavalleria rusticana i Aida u Teatro Regio u Torinu.

Zahvaljujući svom fleksibilnom vokalu, od 2022. Anastasia počinje pokrivati ​​uloge soprana, započevši s Abigaille u Nabuccu u Državnom kazalištu u Tbilisiju, a u studenom 2023. igra Amneris u Aidi na NCPA u Pekingu pod dirigentskom palicom Zubina Metha, a zatim Abigaille u Nabuccu u Sassariju u siječnju 2024. Uspješno je debitirala i kao Turandot u kazalištu Bellini u Cataniji u režiji Alfonsa Signorinija. Tijekom 2024. godine nastupat će kao Turandot u Livornu, Tosca u Tbilisiju te kao naslovna uloga opere Adriane Lecouvreur u Teatru Lirico u Cagliariju.