Antonela Doko

U ovoj sezoni

Iako Antonela Doko ima samo 19 godina, svojim glasovnim mogućnostima i samouvjerenim nastupom može parirati i slavnim pjevačkim veterankama. Nastupi na brojnim dječjim festivalima poput „Kvarnerića”, „Kukuričeka”, te brojnih drugih, počeli su se redati, pjesama za svoje vršnjake ispjevala je punu pjesmaricu, a onda su je zapazile Ines Prajo i Arijana Kunštek, sjajni autorski dvojac, koji je svojim pjesmama ojačao mnoge naše glazbenike (Meritas, Massimo, Prljavo kazalište…). Iskusne uši i oči dua Prajo – Kunštek uočile su da Antonela može već sa 13 godina preskočiti nekoliko stepenica i pjevati malo “odraslije” pjesme i u suradnji s poznatim producentom Ivom Popeskićem nastala je pjesma „Zato što”, prvi singl kojim se Antonela predstavila javnosti. Godinu kasnije, s Dinom Antonićem, izvrsnim mladim riječkim pjevačem snimila je obradu pjesme „Voli me”, koju u originalu izvode legendarni Prljavci. Spot za pjesmu, koji je radio iskusni redatelj Igor Modrić bio je od najtraženijih na CMC–ju. Zapažene uspjehe postigli su singlovi „Ludi ti”, a i obrada pjesme „Sreća” koju je u originalu izvodila nenadmašna Josipa Lisac, koja nije štedjela komplimente za svoju mladu “zamjenu“, a u tome su je podržale i čuvene Radojka Šverko i Tereza Kesovija. Njezin talent su prepoznali i Prljavci, pa je nastupila kao gošća na njihovim koncertima u pulskoj Areni i zagrebačkoj Šalati.
Uskoro je uslijdila i nagrada za najboljeg mladog izvođača 2015. koju dodjeljuju Zlatko Turkalj i Music pub.
Pjesma „Onaj dan”, premijerno izvedena na Zagreb festu 2016, vrlo brzo je osvojio radio stanice, a Antonela srca slušatelja. Singl, „Ta ljubav”, donio joj je treću nagradu na prestižnom međunarodnom „Baltic song” festivalu u Švedskoj. Pjesme „Odlična stvar” i „O čemu pričamo” samo su potvrda da se karijera ove mlade pjevačice nezaustavljivo penje ka vrhu. Dobitnica je nagrada Music Pub za najbolju mladu nadu, Music Pub za najbolji ženski vokal, te prestižne glazbene nagrade Porin, u kategoriji za najbolju mladu nadu.
U suradnji sa svojim autorskim timom (Prajo-Kunštek-Popeskić) i izdavačkom kućom Croatia records, radi na svom prvom albumu.
Antonela je studentica klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i podjednako je uspješna u klasičnoj glazbi – što dokazuju nagrade na brojnim natjecanjima mladih pijanista.