Blaž Galojlić

U ovoj sezoni

Bas-bariton, rođen 1996. godine u Požegi. Godine 2017. nastupao je s Opernim ansamblom Umjetničke akademije u operi W. A. Mozarta „Figarov pir“ u ulogama Bartola i Antonija. Godine 2018. u operi „La Bohème“ G. Puccinija, nastupa u ulozi Collinea. U operi „Gianni Schicchi“ istog skladatelja nastupa u ulozi Betta. Godine 2019. nastupa s Opernim ansamblom Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u operi „Čarobna frula“ u ulozi Papagena. Od 2017. godine član je opernog zbora Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. U svibnju 2019. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku debitira kao Zuniga u operi „Carmen“ skladatelja Georgesa Bizeta. U lipnju 2021. godine nastupa kao Abimelech te drugi Filistejac u operi „Samson i Dalila“ Camilea Sainta – Saënsa. Iste godine nastupa u ulozi Cezarea Angelottija u Puccinijevoj operi „Tosca“.

Osim što nastupa širom Hrvatske te diljem Europe, redovno pohađa i seminare vokalnih pedagoga. Također, nastupao je i na brojnim pjevačkim natjecanjima. Godine 2015. osvaja 2. mjesto u svojoj kategoriji na državnom natjecanju HDGPP-a. Nekoliko godina uzastopno, nastupao je na Međunarodnom natjecanju „Lav Mirski“ u Osijeku. Godine 2014. osvaja II. nagradu, 2015. godine I. nagradu. 2016. osvaja I. nagradu te je bio ukupni pobjednik I. kategorije, kao i 2017. godine, kada je bio pobjednik u II. kategoriji. Godine 2019. na 22. Međunarodnom natjecanju solo pjevača „Nikola Cvejić“ pobjednik je III. kategorije. Godine 2020. pobijedio je u IV. kategoriji Međunarodnog natjecanja „Lav Mirski“.

Završio je Glazbenu školu u Požegi, smjer solo pjevanje, u klasi Anastazije Vranić i Ane Ticl. Završio je diplomski studij Pjevanja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, u klasi doc. art. Vlahe Ljutića i izv.prof.art.dr.sc. Berislava Jerkovića. Godine 2021. bio je dobitnik Rektorove nagrade za iznimne umjetničke uspjehe tijekom studiranja i osvajanje najviših nagrada na međunarodnim natjecanjima solo pjevača.