Bryan Lopez Gonzalez

Tenor kubanskog porijekla Bryan Lopez Gonzalez rođen je u La Habani gdje je i studirao na Konzervatoriju Amadeo Roldán pod Adolfom Casasom. Po završetku studije odmah je angažiran kao solist u Opera Nacional de Cuba gdje će ostvariti brojne uloge: Alfredo (La Traviata), Tonio (La fille du régiment) i Kormilar (Leteći Holandez) itd. Godine 2016. debitirao je u Europi na talijanskom festivalu Valle d’Itria kao Ferrando u operi Così fan tutte pod dirigentskom palicom Fabija Luisija, a sudjelovao je i u Accademia del Belcanto Rodolfa Cellettija u gradu Martina Franca. Od 2016. do 2018. bio je član opernog studija Deutschea Oper am Rhein u Düsseldorfu. Također je magistrirao na Sveučilištu Robert Schumann u Düsseldorfu pod vodstvom prof. Konrada Jarnota.

Uz njegove vodeće Mozartove uloge kao što su Belmonte, Ferrando, Don Ottavio, Tito i Tamino, svoju je reputaciju gradio pjevajući velike tenorske dionice talijanskog belkanta: Conte Almaviva (Seviljski brijač), Ramiro (La Cenerentola), Lindoro (L’Italiana in Algeri), Libenskof (Il viaggio a Reims), Arturo (I puritani), Elvino (La Sonnambula), Nemorino (L’elisir d’amore), Edgardo (Lucia di Lammermoor) i Ernesto (Don Pasquale). Njegov repertoar također uključuje Alfreda u La Traviati, Ducu u Rigolettu, Rodolfa u La Bohème i Talijansku pjevačicu u Der Rosenkavalier.

Bryanovi posljednji uspjesi uključuju Tita u Washingtonskoj operi, Almavivu u Nacionalnoj Operi u Cluju, Ernesto u kazalištu Krefeld-Mönchengladbach i Carlino u Fioravantijevom Le cantatrici villane na Festivalu Arezzo Raro.

Godine 2022. Bryana su slavili za njegovu ulogu Romea u Gounodovom Romeu i Juliji na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci te Ljubljani. Isto vrijedi i za ulogu Rinuccia u novoj produkciji opere Gianni Schicchi Fabrizija Melana koju će na ljeto 2022. godine izvesti i na festivalu u Savonlinni. Pjevao je ulogu Tempa u Händelovom Il trionfo del tempo e del disinganno u Mainzu i debitirao u Bavarskoj državnoj operi u Münchenu. Nedavna gostovanja odvela su ga u Theater Vorpommern u sjeveroistočnoj Njemačkoj te u SNG u Ljubljani.