Carlo Colombara

U ovoj sezoni

Carlo Colombara svoje je glazbeno obrazovanje započeo u Bologni te je tijekom svoje karijere osvojio brojne prestižne nagrade i natjecanja, uključujući natjecanje G. B. Viotti, As. Li. Co natjecanje i nagrade Monteverdi i Golden Bonci. Operni debi ostvario je u Teatro dell’Opera u Rimu kao Silva u „Ernani”. Nakon toga uslijedile su uloge Seneke u Monterverdijevom  „L’Incoronazione di Poppea“ u Teatru Comunale u Bologni i Tiresiasa u Stravinskijevom „Oedipus Rex” u Teatru La Fenice u Veneciji. Svoj debi u milanskoj La Scali ostvario je ulogom Procida u „I vespri siciliani“, potom je uslijedio niz uloga u „Die Meistersinger von Nürnberg”, „Lucia di Lammermoor”, „Nabucco” i „Macbeth”.

Carlo Colombara iskusan je koncertni izvođač. Verdijev Requiem izvodio je više od stotinu puta u gradovima poput Firence, Rima, Londona, Napulja, Pariza i Modene. Posljednjih je godina debitirao u ulogama Mefistofelea, Escamilla i Don Pasqualea, četirima bas ulogama u „Les contes d’Hoffmann”, potom kao Don Giovanni te Scarpia u Pucinijevoj „Tosci”.

Ulogu Zaccarije u „Nabuccu” u  Stuttgartu, Areni di Verona, Metropolitanu u New Yorku, a ulogu Fiesca u Verdijevoj operi „Simon Boccanegra”  u Beču i Salernu. Ostale njegove izvedbe uključuju „La Favorite“ u Théâtre des Champs Elysées u Parizu te Salzburgu i Beču i Mefistofelea u Teatro Regio di Parma. Godine 2014. ostvario je debi u novoj operi Christiana Kolonvitsa „El Juez“ s Joséom Carrerasom u Teatru Arriaga  u Bilbau, sudjelovalo je u izvedbi „Simon Boccanegra“ u Piacenzi i Modeni, te u proslavi velikog bugarskog opernog basa Borisa Christoffa u Nacionalno kazalištu u Sofiji pjevajući u „Aidi”, „Nabuccu” i „Don Carlu”, kao i u „La Favorite” u Salzburgu, „Luisi Miller“ u Genovi i „Attili“ u Cataniji. Sljedeći njegovi nastupi uključuju opere „ La bohème”, Verdijev Requiem i „Rigoletto” u  milanskoj La Scali, „Rigoletto” u Teatru Real di Madrid te „Normu” u Teatru San Carlo u  Napulju.