Darija Auguštan

U ovoj sezoni

(Zagreb, 1996.) apsolventica je solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović – Stanislav. Pjevačko obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Nataše Šurine.

Najzapaženiji nastupi: u sklopu produkcije Muzičke akademije nastupa u HNK Zagreb, naslovna uloga u operi Leoša Janačeka „Lukava mala lisica” (2017), te uloga Fiordiligi u operi W. A. Mozarta „Così fan tutte” (2018.). U KD Blagoja Berse nastupa u naslovnoj ulozi u operi J. Masseneta „Cendrillon” (2020.).
Doživljava prvi profesionalni debi u HNK Zagreb u ulozi Prve dame u operi W. A. Mozarta „Čarobna frula” (2019.). U Zagrebačkom kazalištu Komedija debitira u ulozi Grofice Marice u istoimenoj opereti E. Kalmana (2019.). U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa solistički na koncertu za Zakladu „Ana Rukavina”, izbor iz opere „Carmen”, uloga Frasquite (2017.), te na koncertu „Zagrebačka filharmonija za Muzičku akademiju u Zagrebu” gdje izvodi ariju Elettre iz opere „Idomeneo” W.A.Mozarta (2017). Također nastupa sa Simfonijskim orkestrom HRT-a na Svečanom koncertu prvonagrađenih na natjecanju „Papandopulo” (2017.). Uz orkestar i zbor Muzičke akademije nastupa na koncertu American Medley te izvodi izbor iz opere G.Gershwina „Porgy and Bess” (2018.), te Devetu simfoniju L. van Beethovena (2019.). Osim opernih i koncertnih nastupa, velika strast su joj lied i sakralna djela.

Već kao studentica dobitnica je brojnih nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima: 1. nagrada na međunarodnom natjecanju „Bruna Špiler” (2014.), 1. nagrada na natjecanju HDGPP-a (2015.), 1. nagrada na međunarodnom natjecanju „Lav Mirski” (2016.),
2. nagrada na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika za Lions Grand Prix (2017.), 1. nagrada na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika „Papandopulo” (2017.). Plasirala se u finale i ostvarila 5. mjesto na međunarodnom natjecanju „Ferruccio Tagliavini” u Austriji (2018), nastupa u finalu natjecanja 16° Concorso internazionale di canto cameristico per voce sola con accompagnamento di pianoforte u Italji (2018.). Sudjeluje na natjecanju „Ferdo Livadić” održanom u Samoboru (2018.) i na 52. tribini „Darko Lukić” održanoj u Zagrebu, KD Lisinski (2019.).

Pohađala je seminare glazbenih umjetnika i pedagoga kao što su: prof. Gerhard i Annemarie Zeller, prof. Claudia Visca, prof. Dunja Vejzović, Alexei Tanovitski, Rebeka Lokar, mo. Marc Tardue, prof. Snježana Bujanović – Stanislav i dr.
Surađivala je s renomiranim umjetnicima kao što su: mo. Mladen Tarbuk, mo. Tomislav Fačini, mo. Darijan Ivezić, mo. Uroš Lajovic, mo. Franz Anton Krager, mo. Nikša Bareza, mo. Marcello Mottadelli, rež. Dora Ruždjak Podolski, rež. Krešimir Dolenčić, rež. Ozren Prohić, rež. Mathias Behrends, rež. Arnaud Bernard, rež. Marin Blažević.