Davor Nekjak

U ovoj sezoni

Bariton, rođen je 11. kolovoza 1998. godine u Bitoli u Makedoniji. Svoje glazbeno školovanje započeo je kao pijanist, a u srednjoj školi se opredjeljuje za solo pjevanje. Trenutno je student pete godine Muzičke akademije u Zagrebu pod mentorstvom profesorice Vlatke Oršanić.
Dosadašnja glazbena dostignuća uključuju:
ulogu Figara u opereti „Priležnici” (L. Uran) u Kazalištu „Komedija”,
ulogu Pandolfa u operi „Pepeljuga” (J. Massenet) u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu, ulogu Moralesa u operi „Carmen’’ (G. Bizet) u HNK-u u Zagrebu,
ulogu Beglerbega u operi „Nikola Šubić Zrinjski” (I. pl. Zajc) u HNK-u u Zagrebu,
ulogu Colasa u operi „Bastien&Bastienne” (W. A. Mozart) u produkciji HNK-a Varaždin,
ulogu Majora u operi „Animal Farm” (I. Kuljerić) u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu,
ulogu Van Steena u opereti „Moć ljubavi” (Gj. Eisenhuth) u suradnji s riječkim Kazalištem i Zagrebačkom filharmonijom,
ulogu Mercuzia u operi „Romeo i Julija” (C. Gounoud) u produkciji HNK-a Ivana pl. Zajca.

Od koncertnih nastupa izdvajaju se nastup u Fauréovom Requiemu s akademskim zborom „Palma”, Muka po Marku J. S. Bacha u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu , recitali u HNK-u Šibenik u sezonama 2019./2020. i 2020./2021., nastup na Varaždinskim baroknim večerima 2019. godine u sklopu projekta „Lazarus”, nastupi s Jazz Big Bandom Muzičke akademije pod vodstvom maestra Saše Nestorovića.
Osvaja brojne nagrade među kojima se izdvajaju 1. nagrada na međunarodnom umjetničkom natjecanju u Ohridu „Ezerski Biseri”, 1. nagrada na državnom natjecanju u Skoplju, 1. nagrada na državnom natjecanju HDGPP u Zagrebu, 1. nagrada na internacionalnom natjecanju u Slovačkoj, Trnavi – „Mikulas Schneider Trnavski”.
Nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji „izuzetno operno dostignuće za mlade umjetnike do 30 godina”, za ulogu Pandolfa, u operi „Pepeljuga”.
Surađivao je s dirigentima kao što su mo. Marcello Mottadelli, mo. Ivan Josip Skender, mo. Josip Šego, mo. Matija Fortuna, mo. Miran Vaupotić, mo. Darijan Ivezić, mo. Aleksandar Kalajđić, te s redateljima: Arnaud Bernard, Ozren Prohić, Krešimir Dolenčić, Saša Anočić, Marin Blažević i dr. Pohađao je brojne seminare s poznatim profesoricama i profesorima i pjevačicama i pjevačima poput Reinera Trosta, Olivere Miljaković, Krešimira Stražanca, Ivanke Ninove.