Eva Buchmann

U ovoj sezoni

Debitirala je 2001. sa Straussovim „Šišmišem” u amsterdamskoj koncertnoj dvorani Het Concertgebouw. Nakon studija violončela na Hochschule für Musik u Švicarskoj, gdje je rođena, te muzikoterapije / psihologije u Nizozemskoj, godinama je radila u psihijatrijskoj instituciji.
U međuvremenu, etablirala se kao operna redateljica produkcija u kazalištima diljem Europe, kao što su Teatr Wielki u Varšavi, Haus für Mozart u Salzburgu, Stanislavski Theatre u Moskvi te na festivalima u Švicarskoj (St. Moritz, Basel), Malti, Kaliforniji, Bachfest Leipzig u Njemačkoj i Italiji.
U svojim režijama kombinira temeljito poznavanje glazbe i suptilan uvid u izgrađivanje karaktera s velikim smislom za kazalište. Pjevače inspirira na višeslovjnu izvedbu i autentičnu glumu. U njenim se rukama operno kulturno nasljeđe pretvara u životno suvremeno glazbeno kazalište.
Prošle sezone, njena je produkcija Haydnove komične opere „Ljekarnik” („Lo speziale”) imala turneju Europom, igrala u Švicarskoj s Tonhalle Orchester Zürich, u Barceloni s Orchestra Nacional de Catalunya, u Njemačkoj, Nizozemskoj i Luksemburgu s Kölner Kammerorchester pod ravnanjem dirigenta Jana Willema de Vrienda.
Izdvaja se još i Händelova „Alcina” za Nikikai Operu u Tokiju i nove skladbe „Die Schneekönigin” („Snježna kraljica”) Davida Philipa Heftija u Tonhalle Orchester Zürich.
Nadolazeći angažmani uključuju projekte kao što su „Ludmilla” (Ziegler) u Nizozemskoj, „Ravnatelj kazališta” (Mozart) za Tonhalle Orchester Zürich, Platée (Rameau) u Łódźu u Poljskoj te „Ljekarnik” (Haydn) za Hessischer Rundfunk u Frankfurtu.
U lipnju 2020. postavit će Beethovenovog „Fidelia” pod dirigentskom palicom šefa dirigenta Tonhalle Orchester Zürich, Paava Järvija.
Radi kao gošća profesorica Muzičke akademije u Łódźu u Poljskoj te kao umjetnička ravnateljica fondacije Punto Arte i Festivalom u Volterri u Toskani.