George Jackson

U ovoj sezoni

„George Jackson podigao je ljestvicu glazbe na razinu koju rijetko susrećemo, u potpunosti zadivljujuće od prvog do posljednjeg takta.”
Robert Matthew-Walker, Classical Source

Dobitnik Nagrade za najboljeg dirigenta u Aspenu 2015. godine, dirigent George Jackson iz Londona međunarodnu je popularnost stekao nakon što je ravnao Bečkim radijskim simfonijskim orkestrom na austrijskoj premijeri „Ombres” Michaela Jarrella.
U Hamburškoj državnoj operi debitirao je dirigirajući „Immer weiter” Irene Galindo Quero i Jesse Boekman. George je dirigirao, između ostalog, Filharmonijom sjeverozapadne Njemačke, Orkestrom Haydn di Bozano e Trento, irskim Orkestrom RTÉ, Bečkim komornim orkestrom i Državnim filharmonijskim orkestrom Transilvanija.
Osnovao je 2010. godine Speculum Musicae Opera Company s bazom u Beču. Dirigirao je novim produkcijama Pergolesijeve opere „Služavka gospodarica” i Charpentierove „David i Jonathan”. Ravnao je Pro Arte bečkim orkestrom u produkcijama „Čarobne frule”, „Strijelac vilenjak”, „La Traviata”, „Fielio”, „Turandot”, „Ukleti Holandez” i „La Bohème”.
Jackson je sudjelovao na međunarodnim majstroskim tečajevima gdje su predavali Bernard Haitink, Michael Tilson Thomas, Kurt Masur i David Robertson. Kroz godine stekao je temeljito poznavanje šireg opernog repertoara asistirajući mentorima Robertu Spanu i Yvesu Abelu u međunarodnim kazalištima uključujući Metropolitan Opera New York, Opéra National de Paris, Theater an der Wien i Aspen Opera Theater Center, gdje je radio na naslovima kao što su „Wozzeck”, „Capuleti i Montecchi”, „Carmen”, „Billy Budd”, „Kći pukovnije”, „Ivica i Marica”, „Hoffmannove priče”, „Madama Butterfly”, „Seviljski brijač” i „Tannhäuser”. Diplomant konzervatorija u Beču, Weimaru i Dublinu, nastavio je svoje studije na Akademiji Lucerne festivala, na Dartington festivalu, Bayreuth festivalu i Aspen glazbenom festivalu, gdje je osvojio Nagradu „Robert J. Harth” i stipendiju „David A. Karetsky”. Pobjednik dirigentskog natjecanja „Jeunesses Musicales” u Bukureštu 2012. dobitnik je brojnih stipendija iz velikih svjetskih organizacija, fondacija i tvrtki.