Bas-bariton, nacionalni prvak Opere. Nakon rodne Rijeke glazbeno obrazovanje stekao je na Muzičkoj akademiji u Ljubljani i Konzervatoriju u Trstu i Padovi, a usavršavanje je završio u prestižnoj školi milanske operne kuće La Scala (Centro di Perfezionamento per Cantanti Lirici del Teatro alla Scala).
Već kao 20-godišnjak debitirao je u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a veliku međunarodnu karijeru nastavio je na najvećim pozornicama svijeta: milanska Scala, Metropolitan, Staatsoper u Beču, Arena u Veroni, Opera National u Parizu, Royal Opera House u Londonu, El Liceu u Barceloni, Teatro Bolshoy u Moskvi, Teatro Real u Madridu, Festival u Salzburgu itd. U Hrvatskoj, osim u riječkoj, gostovao je u zagrebačkoj operi, Splitu te na Dubrovačkim ljetnim igrama i dr.

Tijekom svoje bogate karijere, zahvaljujući nevjerojatnom rasponu glasa, ostvario je preko 160 basovskih i bas-baritonskih različitih uloga (opere, mise, oratoriji…).

Kao basso profondo istaknuo se u ulozi Fiesco (Simon Boccanegra), Seneca (Krunidba Popeje), Polifemo u oratoriju (Aci Galatea i Polifemo), itd.; u ulogama kao basso cantabile pjevao je u operama Ernani, Attila, Nabucco, Don Carlos, Lombardijci, Luisa Miller, Sicilijanske večeri, Moć sudbine, Anna Bolena, Don Sebastian, Lucrezia Borgia, Marino Faliero, Favorita, Sonnambula, Lucia di Lammermoor, Puritani, Norma, Maometto II, Mojsije, itd.; kao bas-bariton u operama Faust, Faustovo prokletstvo, Hoffmannove priče, Robert le diable, itd.; kao bariton zablistao je u operama Falstaff, Tosca, Gianni Schicchi, Carmen, Ukleti Holandez, Pirata, Francesca da Rimini, itd. Zahvaljujući izvrsnom glumačkom talentu istaknuo se u nizu komičnih opera: Seviljski brijač, Ljubavni napitak, Don Pasquale, Put u Reims, itd.

Pjeva na različitim jezicima: na talijanskom (sav repertoar), na hrvatskom (Nikola Šubić Zrinski), francuskom (Carmen, Hoffmannove priče), njemačkom (Ukleti Holandez), portugalskom (La Serrana), ruskom (Pikova dama), češkom (Jenufa), latinskom (Requiem) i engleskom (Reix Progress).
Pjeva pod glazbenim vodstvom najvećih dirigenata kao što su: Claudio Abbado, Carlos Kleiber, Riccardo Muti, Seiji Ozawa, Lovro von Matačić, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Placido Domingo i drugima, surađuje s vrhunskim redateljima kao što su: Franco Zeffirelli, Ugo De Ana, Luca Ronconi, Werner Herzog, Chris Kraus, William Friedkin, Andrei Konchalovsky, te nastupa s najvećim opernim zvijezdama. Snimio je petnaest nosača zvuka za velike diskografske kuće te deset video opera.

Pedagoškoj karijeri posvećuje se od 2008. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Za doprinos glazbenom stvaralaštvu odlikovan je 1996. Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, a iste godine dobiva nagradu Orlando za najbolja dostignuća u glazbenom, odnosno dramskom programu te nagradu Varaždinskih baroknih večeri.

Neke od nagrada su i: nagrada Milan Pihler 2006. za ulogu Don Alfonsa u Cosi’ fan tutte, nagrada Mario Tiberini 2008., nagrada Milka Trnina 2009., nagrada Vladimir Ruždjak 2012. za ulogu Dulcamare u operi Ljubavni napitak, te nagrada publike Milan Pichler za najbolje ostvarenu mušku ulogu u opernom programu za ulogu Jaga u Otellu, te za ulogu Scarpije u Tosci i Mefista u operi Faust. Osvojio je i nagradu Orlando Dubrovačkih ljetnih igara te odličje Zvijezde Danice s likom Marka Marulića za svekoliki doprinos glazbenom stvaralaštvu (1996.).
Godine 2019. bio je dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje – muška uloga u operi za ulogu Macbetha u istoimenoj operi Giuseppea Verdija te nagradu za životno djelo Grada Rijeke. Godine 2020. osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje – nagradu za životno djelo.