Ingrid Haller

U ovoj sezoni

Ingrid Haller je rođena, živi i umjetnički djeluje u Rijeci. Diplomirala  je  Glazbenu kulturu u Puli i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Žabčić-Hesky. Usavršavala se u Varaždinu (Aestas Musica – Barokna glazba), Beču (prof. Eva Blachova) i Trstu (prof. Gloria Paulizza). Od 1994. do 2008. bila je članica ansambla opere HNK Ivana pl. Zajca gdje je ostvarila 20 opernih i operetnih uloga među kojima i dvije naslovne. Djelovala je i kao asistent pjevanja i voditelj kolegija komorna glazba na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (područni odsjek Rijeka). Danas je profesorica pjevanja na srednjoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Također vodi zbor mladih Schola Cantorum pri Zajednici Talijana i župni zbor crkve Uznesenja BDM.

Za vrijeme školovanja osvaja prve  nagrade za pjevanje na državnim natjecanjima, Dekanovu nagradu i nagradu za najboljeg diplomanta, a za svoj profesionalni rad u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci specijalno priznanje za ostvarene uloge, 2. nagradu na natjecanju „Istria nobilissima“ i finalistica je međunarodnog opernog natjecanja „Citta` di Alcamo“ na Siciliji. Kao profesorica pjevanja također ostvaruje zapažene rezultate.

Kao sopranistica nastupa na solističkim koncertima, u komornim sastavima (Duo Haller, Trio da chiesa, kvartet Vox caelestis, Collegium musicum Fluminense), uz gudački kvartet Cadenza (Zagreb) i Riječki komorni orkestar. Njen koncertni repertoar obuhvaća pretežno barok i klasiku te hrvatsku duhovnu glazbu i solo pjesme. Snimala je za Hrvatski radio i TV kao i CD „Sakralna glazba riječkih skladatelja“.