Iva Krušić

U ovoj sezoni

Iva Krušić, diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Martine Zadro. Završila je osnovnu Glazbenu školu Rudolfa Matza, smjer violina, te je svoje glazbeno obrazovanje nastavila u Glazbenoj školi Karlovac gdje je maturirala solo pjevanje u klasi prof. Ante Tončija Petkovića.

Osvaja brojne prve nagrade: Državno natjecanje u organizaciji HDGPP-a u Dubrovniku (2011.), „L.Jovanović“ u Beogradu (2013.), „B.Špiler“ u Herceg Novom (2014.), “Lav Mirski“ u Osijeku (2014.) te je polufinalistica natjecanja „B.Papandopulo“ (2013.), „F. Livadić“ (2016.) u Zagrebu i „Zinka Milanov“ (2018.) u Rijeci.
Dobitnica je nagrade „Mirjana Bohanec“ 2017.godine, Dekanove nagrade za akademski uspjeh u 2014/2015. godini i Rektorove nagrade za upjeh u 2016/2017. godini.

U Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu, Iva nastupa u ulogama Iviše iz opere Adel i Mara J.Hatzea, Nicolette iz opere Zaljubljen u tri naranče S.Prokofjeva, Paža u R. Wagnerovom Lohengrinu, Madame Buffault iz istoimene opere B.Papandopula te Zlatohřbíteka iz Lukave male lisice L.Janačeka, od čega poslijednje dvije u okviru projekta Muzičke akademije u Zagrebu. U HNK Zagreb, također je i studijski izradila ulogu Cherubina iz Le nozze di Figaro, W.A.Mozarta.
U Theater Biele/Bienne i Solothurn u Švicarskoj, 2015. godine utjelovljuje Ottone-a u operi G.F.Händela – Ottone, re di Germania, u sklopu Schweizer Opernstudio, Hochschule der Künste Bern.
Iva nastupa i kao Kuharica u operi Slavuj I. Stravinskog – projektu Muzičke akademije u Koncertnoj dvorani V. Lisinski u sklopu Zagrebačkog biennalea i Lisinski subotom.
U okviru projekta European Opera Academy 2017. godine Iva nastupa u ulozi Mauryje iz opere Riders to the sea, R.V.Williamsa, u TheaterQuartier u Hamburgu.

Kao solistica, učestvuje na brojnim festivalima kao što su Dubrovnik u pozno ljeto, Pasionska baština, Festival sv.Marka, Muzički biennale, Samoborska glazbena jesen, Strossmayerovi dani te mnogim drugima.

Tijekom i nakon školovanja Iva nastupa s Hamburškim simfonijskim orkestrom, Budweiss filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije, Samoborskim gudačima, Zagrebačkim solistima te surađuje s renomiranim dirigentima kao što su P.Dešpalj, L.Hager, N.Bareza, M.Tarbuk, F.Trinca, D.Danzmayr, D. Švec, W. Wentzell, C.Campestrini i drugi.

Magistrirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2013. godine.