Ivana Đula

U ovoj sezoni

Rođena je 1983. u Dubrovniku gdje završava srednju umjetničku školu Luke Sorkočevića. Nakon klasičnog glazbenog obrazovanja, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu. Nakon diplome na Filozofskom fakultetu (smjer: komparativna književnost i francuski jezik) upisuje MA studij dramaturgije izvedbe na ADU u Zagrebu, gdje je diplomirala 2022. Aktivno djeluje kao dramaturginja, glazbenica i pedagoginja.

Od 2005. bavi se pedagoškim radom u sklopu brojnih vrtića, škola, centara i festivala, a 2014. pokreće udrugu za edukaciju djece i mladih u području izvedbenih umjetnosti, ARTAREA. Od 2022. udruga sudjeluje u projektu Ruksak pun kulture, Ministarstva kulture, s programom Od priče do predstave. S istim programom gostuje na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku te na Dubrovačkim ljetnim igrama. U sklopu udruge kreira i vodi glazbene, dramske i novomedijske programe, u suradnji s brojnim umjetnicima i pedagozima.

Kao dramaturginja i autorica glazbe, surađuje s redateljima, koreografima i izvođačima u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Varaždinu, Puli, Splitu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku. Zajedno s Milicom Sinkauz autorica je više adaptacija i dramskih tekstova za djecu, od kojih su dva nagrađena nagradom Mali Marulić, a jedan nagradom za najbolji dramski tekst na InPut festivalu. Kao autorica glazbe samostalno i u suradnji s Lukom Vrbanićem nagrađivana je na Međunarodnom lutkarskom festivalu u Kragujevcu, Međunarodnom lutkarskom festivalu PIF u Zagrebu, na susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ te posebnom nagradom Zdenka Mišura za najveći kazališni izazov, na festivalu Mali Marulić. 2022. s Lukom Vrbanićem potpisuje glazbu za dokumentarni film Eva Fischer, u produkciji Dokumentarnog programa HRT-a.

Od 2015. sudjeluje u radu kazališta Teatar Poco Loco kao autorica glazbe i izvođačica u sklopu projekata Priča mi se priča i Pjeva mi se pjesma. Koautorica je i izvođačica na mutimedijalnim projektima Između nas, Kako je bolje biti mačka u Dubrovniku? i Između nas 3, u suradnji s plesačicom Martinom Tomić i likovnom umjetnicom Lenom Kramarić.

Zajedno s Lukom Vrbanićem posljednjih godina bavi se izvedbenošću tišine i zvučnim instalacijama. U sklopu tog istraživanja, 2020. boravi na rezidenciji Art radionice Lazareti te postavlja izložbu zvuka, Sakupljačica zvukova. Audio instalacije postavljene u Dubrovniku, popraćene su poetskim tekstovima Dnevnik nespavanja i Anatomija pauze, izdanim u suradnji s izadavačkom kućom Oaza Books.

Od jeseni 2023. radi kao vanjski suradnik na Učiteljskom fakultetu u Petrinji.

Živi u Zagrebu s Lukom, Petrom i Dešom.