Jelena Milić

U ovoj sezoni

Jelena je već u djetinjstvu shvatila da želi više drame. Uskladila je oči s nebom, širokim pokretom rastjerala oblake pa oduševljeno uvjerila prijateljice iz trećeg osnovne da je dramski studio sve što im treba. Bilo je to njezino prvo iskustvo s organizacijom kulturnih aktivnosti i od onda nije stala.

U Rijeku je iz Karlovca došla završiti kulturologiju, a što drugo? Zaključila je da je jedna Rijeka bolja nego četiri pa je ostala ovdje, a nostalgiju za slovima “KA” liječila je organizirajući Kastav Film Festival, što je pomoglo da je nakon studija najprije u gradskoj upravi Grada Kastva, a kasnije u Udruzi Kastafsko kulturno leto. S njima je prošla razne organizacijske aktivnosti, dok nije postala producentica istoimenog međunarodnog festivala.

Sve je išlo sjajno.
Sve je išlo kao po loju.
Nije bilo dovoljno drame!

Onda se dogodila Europska prijestolnica kulture i Jelena je pohrlila svoje znanje i energiju unijeti u najveći kulturni projekt na ovim prostorima. Svoje mjesto u kolektivu Rijeka 2020, osim poslova producentice, vidjela i u sektoru za smijeh, zabavu i organiziranje žurki.

Na vrhuncu drame našla se sada u Hrvatskoj drami! Na mjestu producentice u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca njezin je doprinos važno dramatičan!