Katy Maudlin

U ovoj sezoni

Katy Maudlin završila je diplomski studij režije na umjetničkom koledžu „Victorian” (Melbourne). Trenutno je diplomirana redateljica „Red Stitch kazališta”.

Kazališna je redateljica, a glavni fokus stavlja na suradnju, istraživanje norme,  uglazbljene kazališne procese i žensku dramaturgiju.

Osnivačica je kolektiva „Company of Giants” koji radi djela velikih dimenzija te su često bazirana na društvenim temama. Katy je i dobitnica stipendije (Melbourne Global Scholars Award) te stipendije Orloff Family Charitable Trust Sholarship, koja se dodjeljuje za izvrsnost.

Godine 2016. režirala je „Posljednih deset minuta povijesti“ („The Last Ten Minutes of History”), djelo Rossa Muellera, s Katie Mitchell radila na operi  „Lucia di Lammermoor“ s Kraljevskom Operom u Londonu. Nakon toga bila je na rezidenciji u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka gdje je radila s redateljem Oliverom Frljićem na predstavi „Naše nasilje, vaše nasilje“ koja je izvođena na festivalu u Beču 2016. godine. U Rijeci je također bila asistent redatelju Marinu Blaževiću na Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu“. Početkom 2016. godine bila je i asistent redateljice Clare Watson na predstavi „Pluća“ („Lungs”) u Kazališnoj kompaniji Melbourne („Melbourne Theatre Company” – MTC).

Ostala značajna redateljska iskustva uključuju rad na predstavama: „Mlijeko i Med“ („Milk and Honey”), 2016. s kazališnim kolektivom „Company of Giants,  „Divovski zubi“(„Giant Teeth”) – 2014. za Kazalište Auckland ,  „Ujak Minotaur“ („Uncle Minotaur”) – 2014. za „Young and Hungry”, „Odisej“ („Odyssey”) – 2013/2014 s kazališnim kolektivom „Company of Giants”, „Prazni grad“ („Empty City”) – 2014, „Kolač“ („Cake”) i „Nezgode Urchin Kazališta“ („Misadventures of the Urchin Theatre”) – 2012. za „Kazalište mladih Northland” i „Crveni balon“ (The Red Balloon) – 2013. s „Kazalištem mladih Hawkins”. Kao asistentica redatelja: „Vidio sam jedan drugi hit” („I saw the second one hit”) (redateljica: Clare Watson, 2015) sa „St. Martins Youth Arts, Virgins and Cowboys” (redatelj: Dave Selswick, 2015) i „Kuća s dvoje vrata“ („The House with Two Doors”) (redatelj: Robert Draffin, 2015).