Kristina Paunovski

U ovoj sezoni

Počinje se baviti plesom 1998. godine te usvaja osnove jazz tehnike, a ubrzo nakon toga počinje proširivati svoje polje interesa i na druge plesne tehnike. Postaje trenerica 2005. godine, a kao plesačica i koreografkinja godinama odlazi na mnogobrojna natjecanja europske i svjetske razine gdje postiže zapažene rezultate. Svoje iskustvo gradila je i kroz druge angažmane poput “S”b fash!on Subaru by Zigman, EPK 2020 Roadshow turneja, “MySpace” turneja sa Severinom, predstave “Games of Zen”, “Grit”, “Akademija to je moja priča” itd. gdje djeluje bilo kao plesačica, bilo kao koreografkinja i/ili glumica.

Prošla je na audiciji i bila studentica plesne akademije u Amsterdamu, AHK – Amsterdam School of the Arts (2010. – 2011.), smjer plesni pedagog. Dobila je priliku voditi satove u plesnom studiju New Dance Studio Amsterdam. Od jeseni 2011. nastavlja svoj rad kao plesačica i pedagoginja u Rijeci, a na jesen 2013. otvara Plesni centar K2K s Majom Kereš i Katarinom Jurić. U sklopu K2K centra kontinuirano se bavi organizacijom seminara, evenata i kreativnih projekata.

U suradnji s agencijom Agency of East 21 Culture Group, 2015./2016. godine odlazi u Kinu gdje radi kao profesionalna plesačica. Nedugo zatim odlazi u Kijev gdje svoju edukaciju proširuje u plesnom centru „My way”. U sezoni 2018./2019. pokreće ARTissue platformu putem koje se bavi contemporary movementom i vizualnim umjetnostima. Svoj plesni angažman ostvarila je u mjuziklu „Evita” u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka.

Njezin plesni izričaj zauzima područje urbanih stilova, improvizacije, jazza i contemporary movementa. Kroz svoj rad mentorirala je mnoge plesače koji su odabrali put profesionalne karijere, a na satovima voli istraživati individualan i autentičan pokret.