Laura Orlić

Solistica Baleta, sporedne uloge

Baletno obrazovanje započinje 1994. u rumunjskom gradu ClujNapoca, a 2002. završava Srednju baletnu školu „Octavian Stroia” u rodnom gradu. Studirala je izvedbene umjetnosti na  Glazbenoj akademiji „Gh. Dima” gdje je 2010. i diplomirala baletnu pedagogiju.

Od 2005. je stalna članica ansambla HNK Ivana pl. Zajca kao solistica Baleta. Plesala je od tada gotovo u svim predstavama na repertoaru surađujući tako s brojnim koreografima. Od predstava izdvaja „Volite li Brahmsa“, „Marquezomanija“ „Cirkus primitif balet“ Staše Zurovca; „Tri pjesme“  Mattea Levaggia, „Čudesni Mandarin“ Milka Šparembleka, „Pour homme et famme“ Lea Mujića i Maše Kolar, „Rossini Cards“ Maura Bigonzettija, „ 4 bolera“ Maše Kolar i Andonisa Foniadakisa.

Izdvajaju se uloge: Julija u baletu „Romeo i Julija“ Staše Zurovca; Kineska princeza u „Šeherezadi“ Lea Mujića, Pimpinela u „Pulcinelli“ Giovannija Di Palme.

Dobitnica je nagrade publike 2019. za najbolju žensku ulogu u sezoni 2018./2019. za ulogu Pimpinele u baletu „Pulcinella“ i za uloge u „4 bolera“ u koreografijama Maše Kolar i Andonisa Foniadakisa.