Lucija Brnić

U ovoj sezoni

Njemačka redateljica, Lucija Brnić, rođena je u Zagrebu, a odrasla je u Seligenstadtu, u Njemačkoj. Nakon završene gimnazije nastavlja studij u Beču, u Austriji. Klavir je počela svirati s devet godina, nastupala je na koncertima i sudjelovala na natjecanjima diljem Europe.  U klasi švicarskog redatelja Reta Nicklera 2014. godine diplomira režiju na Sveučilištu za glazbu i kazališnu umjetnost, a 2016. završava magisterij (Master) Kazališta, filma i medijske znanost na Sveučilištu u Beču. Godine 2014. nagrađena je MDW Sveučilišnom nagradom za izvanredne redateljske vještine.

Redateljica je brojnih opernih i kazališnih djela od kojih se izdvajaju DER SCHAUSPIELDIREKTOR (W. A. Mozart), operu MAVRA, balet PULCINELLA (I. Stravinsky), te instalacija CARMEN (G. Bizet), FIGLIA DEL TUO FIGLIO i DIRECT..OR?!. U suradnji s dramskom školom Max-Reinhardt Seminar, postavila je PHALLSTRICKE (C. Djerassi)  na Međunarodnom ljetnom festivalu u Reichenau, u Austriji. U studenom 2014. uspješno je spojila njemačku operu DER FREISCHÜTZ (C. M. von Weber) i rock mjuzikl THE BLACK RIDER (T. Waits), izvođeni kao jedno djelo u Neue Studiobühne u Beču.

Bila je asistent u brojnim produkcijama u međunarodnim opernim kućama kao što su Nova bečka opera (Neue Oper Wien), Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), Bečka komorna opera (Kammeroper Wien), Kazalište Erkel u Budimpešti i Nacionalno kazalište u Bratislavi, te 61. Dubrovačke ljetne igre.

Pohađala je seminare kod Michaela Hanekea, Beverly Blankenship, Dr. Birgite Meyer, Ioana Holendera, Marie Happel, Johannesa Weiganda i Hansa Hoffera te surađivala s umjetnicima kao što su David Mc Vicar, Walter Kobera, Peter Eötvös, Leonard Prinsloo, Kurt Schwertsik, Johannes Erath i Guy Joosten.

Od 2014. radi s Međunarodnim opernim studiom u Gentu, gdje je režirala praizvedbu suvremene opere (A)MANTIS RELIGIOSA (Milica Ilić).

Nedavno je režirala operu MAČAK U ČIZMAMA (César  Cui) za Zomeroperu u Alden Biesen u Bilzenu, koja se prikazuje na Festivalu Flanders u Nacionalnom kazalištu u Gentu i u Nacionalnoj operi Vlaanderen u Antwerpenu u Belgiji.  Radi i živi u Beču.