Luka Bosanac

Magistrirao je dramaturgiju izvedbe pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Kao dramaturg djeluje u polju suvremenog plesa, eksperimentalnog i dokumentarnog filma te povremeno sudjeluje i u izgradnjama svjetlosnih instalacija. Kao dramaturg i/ili asistent djeluje u polju dramskog kazališta te se okušava u polju dramskog i izvedbenog pisanja.

Surađivao je s mnogobrojnim kazališnim i izvedbenim umjetnicama i umjetnicima poput Franke Perković, Gorana Ferčeca, Ivora Martinića, Olje Lozice, Renate Carole Gatice i ostalih, a u akademijskim produkcijama imao je priliku surađivati i s Irmom Omerzo i Nikolinom i Sergejem Pristašem. U polju filma i vizualne umjetnosti surađuje s Belom Bračko Milešević, Mirom Manojlovićem te Ivanom Marušićem Klifom.

Kao asistent režije i dramaturgije radi na predstavi Na Tri kralja ili kako hoćete W. Shakespearea, u režiji Franke Perković i dramaturgiji Gorana Ferčeca, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. A istovremeno, u suradnji s mladim plesnim umjetnicama Lindom Tarnovski i Dorom Pocedić razvija i novi plesni projekt.