Maida Hundeling

Počasna članica ansambla
U ovoj sezoni

Njemačka sopranistica studirala je u Beču. Bila je članica Kazališta Eisenach od 2001. do 2003. gdje je pjevala uloge kao što su Agathe („Strijelac vilenjak”), Marta („U dolini”), te Venus i Elisabeth („Tannhäuser”). Od tada bilježi brojne uspjehe u opernim ulogama kao što su Senta („Ukleti Holandez”) u Dortmundu, Lübecku, Ljubljani, Montréalu, Wiesbadenu, Pragu, Braunschweigu i Bariju, Salome i Leonore („Fidelio”) u Edmonton Operi, Tosca, Giorgetta („Plašt”) i Salome u Bečkoj državnoj operi, Aida, Adriana Lecouvreur, Katharina („Grčka strast”), Tosca, Turandot, Donna Anna („Don Giovanni”) i Jenufa u Praškom narodnom kazalištu, Elektra u Braunschweigu, Aida u Mannheimu, Leipzigu, Brnu, Saarbrückenu i Schwerinu, Elsa („Lohengrin”), Turandot, Ariadne („Arijadna na Naksosu”), Leonore i Tosca u Nacionalnom kazalištu u Bratislavi, Turandot u Utah operi, Ariadne u Nürnbergu i Freiburgu, Strana kneginja („Rusalka”) u Houston Grand Operi, Ellen Orford („Peter Grimes”) u Hanoveru i Wuppertalu, Elisabeth u Oldenburgu, Marie („Wozzeck”) i Turandot u Regensburgu, te Jenufa, Desdemona („Otello”) i Elsa u Moravsko-šleskom nacionalnom kazalištu u Ostravi. U londonskoj Kraljevskoj opernoj kući debitirala je kao Helmwige („Valkire”).

Hundeling ima širok koncertni repertoar, a od posljednjih njenih nastupa izdvajaju se Beethovenova Deveta simfonija, Verdijev Requiem, Wagnerove „Pjesme Mathilde Wesendonck”, Mahlerova Osma simfonija, Dvořákova i Janáčekova Misa, te Straussove „Pjesme”.

Dobitnica je Nagrade „Thália” 2017. godine za ulogu Desdemone u Verdijevu „Otellu”.

Sezonu 2018./2019. završila je velikim uspjehom nastupivši u naslovnoj ulozi Straussove „Elektre“ u HNK Ivana pl. Zajca.