Mao Fujita

U ovoj sezoni

Rođena 2001. godine u Tokiju, Japan. S četiri godine započela je s baletnim treninzima u lokalnom baletnom studiju. Kasnije je nastavila baletno školovanje pod vodstvom Kiyoko Kimura. Godine 2014. osvojila je treću nagradu na NBA Ballet Competition, da bi već 2016. godine osvojila drugu nagradu na baletnom natjecanju Tokyo Art Bridge.

Godine 2014. seli s obitelji u Melbourne, u Australiju. Iste je godine primljena u Australsku baletnu školu, gdje je u prosincu 2019. godine i diplomirala. Kao članica Australske baletne kompanije plesala je u produkciji „Giselle”, te više od dvadeset puta natupila u Sydney Opera Houseu. S baletom „Coppélia” u produkciji Australskog baleta gostovala je diljem Australije.

Tijekom svoje plesne edukacije imala je priliku plesati u različitim ulogama i produkcijama poput princeze Florine u „Uspavanoj ljepotici”, kao i u „Who cares?” i „Serenadi” Georgea Balanchinea, te u koreografijama Simona Dowa, Margaret Wilson, Stephena Baynesa, Marka Anneara, Maina Gielguda itd. U rujnu 2020. pridružila se Baletu Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. U Rijeci je debitirala kao Marie u „Orašaru“ Maura de Candije, te do sada plesala u „Čipki“ Maše Kolar, „Plamtećoj vodi“ Andonisa Fonidakisa, „Patetičnoj“ Douglasa Leeja i „Posvećenju proljeća“ Maše Kolar.