Margareta Matišić

U ovoj sezoni

Margareta Matišić, mezzosopran, rođena je 1989. godine.

Pjevala je ulogu Vračare iz opere „Didona i Eneja“ (2008. god.) koja se izvodila u Pečuhu i Osijeku. Godine 2011. i 2012. igrala je u mjuziklu „Trenk Cabare“ ulogu Marije Terezije, koji se izvodio po kazalištima i dvoranama diljem Hrvatske.

Kvalificirala se u finale internacionalnog pjevačkog natjecanja 2016. godine Hans Gabor Belvedere u Južnoafričkoj Republici u Cape Townu.

Nastupala je s cijenjenim Bjeloruskim državnim komornim orkestrom na Varaždinskim baroknim večerima (2008. god.), Osječkom ljetu kulture, Festivalu znanosti, Osječkom ljetu mladih, Vukovarskom festivalu komorne glazbe. Godine 2010. bila je članica Osječkog komornog ansambla. Održavala je samostalne koncerte ili koncerte u ansamblima u Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Španjolskoj i dr.

Godine 2016. nastupila je kao solistica sa Simfonijskim orkestrom i zborom Muzičke akademije u Zagrebu u izvedbi djela Josipa Štolcera Slavenskog: Chaos i Religiofonija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te u dvorani Slovenske filharmonije u Ljubljani pod ravnanjem Mladena Tarbuka. To isto djelo izvodi i na 43. Majskom muzičkom memorijalu u Čakovcu pod ravnanjem Matije Fortune.
Također se bavi i vokalnom pedagogijom, te je od 2012. godine zaposlena kao profesorica solo pjevanja, komorne glazbe i scenskog pokreta na Glazbenoj školi u Varaždinu.