Mario Kovač

Diplomirao je 2002. godine na odsjeku Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti, a doktorirao 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod mentorstvom dr. sc. Sibile Petlevski s disertacijom „Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama”. Nakon petoljetke rada s nezavisnom kazališnom grupom Schmrtz Teatar od 2000. godine radi kao profesionalni redatelj ostvarivši preko sedamdeset režija kazališnih predstava, opera i mjuzikala. Mnoge od tih predstava osvajale su nagrade na značajnim domaćim i stranim kazališnim festivalima.
Režirao je i brojne radio drame od kojih valja istaknuti „Žena bomba” Ivane Sajko (2004. godine dobio je Nagradu hrvatskog glumišta) te dokumentarnu radio dramu „Ne želim biti zarobljen u sebi” i „Radio drama je film koji gledam sama” nominirane za nagradu Prix Europa.
Dobitnik je nagrade „Zvjezdana Ladika” za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad 2012. godine za režiju predstave „Od kolijevke pa do groba…” u produkciji dramske skupine Malik i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, a koju dodjeljuje Hrvatski centar Assitej u suradnji s Centrom za dramski odgoj.
Sve te nagrade ne bi mu ništa značile da svakodnevno ne uživa u svom poslu.