Michaela Selinger

Prvakinja Kazališta

Svoju je karijeru započela u austrijskim opernim kućama u Klagenfurtu i Innsbrucku. Bila je potom članica Bečke državne opere, a njena se karijera razvila u međunarodnu – nastupa i kao solistica u operama i na koncertima.

Pjevala je u Bečkom muzičkom udruženju (Wiener Musikverein) pod dirigentskim palicama Riccarda Mutija, Franza Welsera-Mösta i Christiana Thielemanna; sa Seijijem Ozawom i Bečkom filharmonijom bila je na turneji kao Cherubino u „Figarovom piru”. Maestro Muti pozvao ju je u Chicago gdje je pjevala uz Simfonijski orkestar Chicaga.

Pjevala je na Salzburškom festivalu, Glyndebourne festivalu, u Državnoj operi u Münchenu, Operi u Lyonu, u koncertnoj dvorani Royal Albert Hall u Londonu, na Akademiji „Santa Cecilija” u Rimu i Operi u Rimu.

Jedna od njenih najvažnijih opernih uloga, Octavian u „Kavaliru s ružom” s kojom je debitirala u Beču, dovela ju je i u Boljšoj tetar u Moskvi.

Nastupala je i u Novom nacionalnom teatru u Tokiju u Mozartovom „Figarovom piru” te na Nomori proljetnom festivalu.

U Operi u Sydneyu debitirala je u Debussijevoj „Pelléas i Mélisande”, a izvedbom je dirigirao Charles Dutoit. Nedavno, gostovala je u koncertnoj dvorani Tokio Kioi Hall s Mahlerovom „Pjesmom o zemlji”.