Michail Lifits

U ovoj sezoni

Svojom zadivljujućom muzikalnošću nevjerojatnom brzinom postiže međunarodnu pažnju. Na koncertima najvažnijih koncertnih pozornica njegov je zreli zvuk dirnuo publiku i kritiku diljem svijeta.
Neki od njegovih posljednjih koncertnih uspjeha uključuju nastupe u dvoranama Carnegie Halla u New Yorku, Philharmonie u Berlinu, Kioi Hallu u Tokiju, Elbphilharmonie u Hamburgu i dr. Nastupio je s vodećim orkestrima, ansamblima i solistima u brojnim gradovima Njemačke, Italije, Španjolske, Švicarske, Nizozemske, Belgije, Rusije, Japana, Kanade, SAD-a i dr.
Od 2011. godine ekskluzivni je umjetnik Decca Classicsa. Njegov debitantski album iz 2012. s djelima W. A. Mozarta dobio je jednoglasno izvrsne kritike i proglašen je „CD-om mjeseca” brojnih vodećih časopisa i radio stanica klasične glazbe. Njegov je drugi album objavljen početkom 2015. godine, sa Schubertovim klavirskim sonatama.
Michail Lifits rođen je 1982. u Taškentu u Uzbekistanu, a sa 16 godina preselio je u Hannover u Njemačkoj s kojim osjeća veliku povezanost, i kulturnu i umjetničku. Studirao je na Visokoj školi za glazbu i kazalište u klasi Karla-Heinza Kämmerlinga i Bernda Goetzkea. Studiranje je nastavio kod Borisa Petrushanskog na Međunarodnoj akademiji „Incontri col Maestro” u Imoli u Italiji što je odigralo važnu ulogu u daljnjem oblikovanju i tijeku njegove umjetnosti.
Od 2014. nosi prestižnu titulu „Steinway umjetnik”.