Rođen je na Siciliji, u gradu Canicattì. Prve satove plesa imao je u Corte u Dimensione danza School, a potom je nastavio svoju profesionalnu edukaciju u Teatro Massimo „Vincenzo Bellini“ u Cataniji gdje je plesao baletni repertoar pod vodstvom Giusia Vittorina, Gina Potentea, Gilberta Verardija i Roberta Kellyja. Istovremeno istražuje različite suvremene tehnike sudjelujući na radionicama niza učitelja diljem Italije.

Potom biva angažiran u Švicarskoj u Cinevox Junior Company pod vodstvom Maloue Fenarolia gdje izvodi repertoar koreografa: Franza Brodmana, Jacqueline Beck, Felixa Dumerila i Gisele Rocha. Postaje dio ansambla Landesbuehnen Sachsen 2013. pod vodstvom Carlosa Matosa. Istovremeno počinje raditi svoje koreografije. Surađuje s Massimom Gerardijem, Wenckeom Kreimerom, Igorom Kirovim,Wagnerom Moreirom i Henrikom Kaalundom.

Od srpnja 2017. član je baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca Rijeka gdje je plesao u koreografijama Maše Kolar, Gine Patterson, Maura Bigonzettija, Igora Kirova, Giuseppea Spote, Andonisa Foniadakisa, Shote Inouea, Maura de Candie. Od 2020. je prvak Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

Trijumfirao je s koreografijom „T(w)o whom?” na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu 2018. osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu „Aleksandar Izrailovski” za inventivnost.

Dobitnik je Nagrade publike HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2018./2019. za ulogu Apolona u istoimenoj predstavi te za uloge u predstavama „Serenada“ i „4 bolera“.