Noemi Dessardo

Izvršna producentica Talijanske drame

(1992, Rijeka)

Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, 2011. godine odlazi u Italiju na preddiplomski studij povijesti umjetnosti, glazbe i kazališta. Na diplomskom studiju filozofskog fakulteta Sveučilišta u Bologni usmjerava teatrologiju i multimedijalnu produkciju, iz čega stječe diplomu 2017. godine. Za vrijeme studiranja radi i sudjeluje u projektima pri ustanovi Emilia Romagna Teatro Fondazione pod mentorstvom profesora i kazališnog redatelja Claudia Longhi.
Godine 2016. glumi i asistira u režiji predstave „Falling apart“ kolektiva we were monkeys, koja se izvodi u talijanskim kazalištima.
Od 2005. bavi se modernim i suvremenim plesom, a program fakulteta omogućuje joj upoznavanje drugih izvedbenih umjetnosti, pa tako širi svoje vidike na satovima fizičkog i neverbalnog kazališta, glume i radionicama ekspresivnog pokreta sa raznim talijanskim umjetnicima.
Godine 2018. pri ustanovi I.D.A. International Dance Association, sa sjedištem u Ravenni, stječe europsku diplomu 6 EQF razine za kvalifikaciju plesnog pedagoga. Kao učitelj i performer sudjeluje u mnogim projektima u privatnim plesnim, te osnovnim i srednjim školama u Bologni i okolici.
Od 2018. godine zaposlena je u HNK Ivana pl. Zajca kao inspicijentica.