Nuno Salsinha

U ovoj sezoni

Diplomirao je na Escola Superior de Teatro e Cinema, a 1989. godine počeo je svoju profesionalnu karijeru u izgradnji i nadzoru svjetlosnih sustava. Godine 1995. počeo je oblikovati svjetlo od kazališnih predstava do koncerata.

Od 1997. do prestanka rada portugalske glazbene atrakcije Madredeus, pratio ih je kao oblikovatelj svjetla na njihovim svjetskim turnejama.

Razvio je, koordinirao i pratio oblikovanjem svjetla mnoge projekte za umjetnike kao što su  José Peixoto, António Chainho, Rodrigo Leão, Cristina Branco, Mayra Andrade, Jacinta, Santos e Pecadores, Rádio Macau, Anonimato, Coca-Cola Portugal a Cantar 2004, Dead Combo, Lucia Moniz, Nneka, Márcia, Joana Sá, Luisa Sobral i dr.

Surađivao je s raznim plesnim kompanijama i baletnim trupama kao što su Companhia Dançarte, Companhia de Dança Contemporânea, Companhia de Dança de Almada, Companhia de Dança de Évora, Tok’Art, Balet Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Bitef teatar.

Između ostalih, radi s koreografima kao što su André Mesquita, Gagik Ismailian, Maša Kolar, Andrea Diegues, Sofia Belchior, Hugo Vieira, Maria Franco i Peter Michel Dietz.

Surađivao je s portugalskom putujućom kazališnom kompanijom Teatro O Bando na predstavi „Pino de Verão” za koju je oblikovao svjetlo na otvorenom 2002. godine, te koja je premijerno igrala 2003. u Palmeli.

Suosnivač je kompanije Tela Negra, Lda. 2005. godine s Miguelom Ramosom. Nastavlja surađivati s umjetnicima i osmišljavati projekte za Festival Musicas do Mundo in Sines (2005), Festival de Ópera of Òbidos (2009), Festival de Jazz of Gulbenkian (2010), Festival Sintra Misty (2010. i 2011) and Festival Musica na Cidade (2006), Misty fest (od 2012 do 2017), Canções para Revoçuções (2017) itd.