Petar Kovačić

U ovoj sezoni

Violončelist. Nakon diplome na Zagrebačkoj muzičkoj akademiji u klasi prof. A. Petrača studij nastavlja na Hochschule für Musik u Saarbrückenu (Njemačka) u klasi prof. Gustava Riviniusa. Nakon diplomskog s najvišim ocjenama završava i poslijediplomski studij 2005. godine. Tijekom studija, također pohađa trogodišnji tečaj za usavršavanje pri fondaciji Romano Romanini u Bresciji (Italija), pod vodstvom Maria Brunella.

Dobitnik je mnogih nagrada (prve nagrade na državnim natjecanjima, I. nagrada na natjecanju Alpe Adria 1999. u Goriziji (Italija), II. nagrada na međunarodnom natjecanju Walter Gieseking u Saarbrückenu). U akademskoj godini 2000. – 2001. dobitnik je Dekanove nagrade. Od 2003. djeluje u HNK Ivana pl. Zajca kao solo čelist Riječkog simfonijskog orkestra.

Sezonu 2013./2014. provodi u Kataru kao član Katarske filharmonije. Godine 2017. preuzima mjesto ravnatelja Opere HNK Ivana pl. Zajc u Rijeci te intenzivno radi na podizanju kvalitete cijelog ansambla Opere. Nakon tri uspješne godine odstupa s dužnosti te se ponovno posvećuje isključivo sviranju.

Kao solist nastupao je s Riječkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te Slovenskom filharmonijom.