Petra Dančević Pavičić

Diplomirala je Modni dizajn i magistrirala na odjelu Kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade. Akademske godine 2004./2005. studirala je na austrijskom Kunst Universität u Linzu, diplomski studij, smjer Textil / Kunst & Design. Kostimografijom se profesionalno bavi od 2006., otkad dizajnira i izrađuje kostime za mnogobrojne opere, drame, balete, predstave suvremenog plesa, mjuzikle i filmove u Hrvatskoj i inozemstvu, do sada ostvarivši preko stotinu umjetničkih suradnji.

U samostalna ostvarenja ubrajaju se baleti „Bolero“, „Macbeth“, „Don Juan“ i „Bonet“ u koreografiji Maše Kolar, „Ivica i Marica“ u koreografiji Gine Patterson, „Heroj je umoran“ u koreografiji Giuseppea Spote; dramske predstave poput „Duša od krumpira“ i „Kraljevo“ u režiji Ozrena Prohića, „Preobrazba“ i „Zlatni zmaj“ u režiji Ivana Plazibata; mjuzikli „Prošlih pet godina“ u režiji Lee Fleger i „Footloose“ u režiji Igora Barberića; opere „Mazepa“, „Jenufa“ i „Adel i Mara“ u režiji Ozrena Prohića, „Pierrot mjesečar“ i „Čekić bez gospodara“ u režiji Renea Medvešeka; filmovi „Zvonar katedrale“ redatelja Zvonka Sarića i „Lavanderman“ redatelja Zvonimira Rumbolta.

Od 2008. članica je ULUPUH-a, sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost.

Od 2014. članica je HZSU-a (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika).

Od 2018. kao vanjska suradnica sudjeluje u nastavi kolegija Osnove kostimografije, te u umjetničko nastavnoj produkciji pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.