Petrush Petrushevski

U ovoj sezoni

Petrush Petrushevski rođen je 1986. godine u Skopju. Godine 2008. diplomirao je na FMU (Fakultet za muzičku umjetnost) u klasi prof. Velka Todevskog s najvišim uspjehom (cum laude), na istom fakultetu magistrirao je 2009. te potom i doktorirao 2017. godine.
Bogato scensko iskustvo stekao je brojnim solo nastupima i recitalima na značajnim festivalima među kojima se najviše ističu: nastupi s Makedonskom filharmonijom i njihovim komornim sastavom te orkestrom FMU. Dobitnik je brojnih prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima među kojima se najviše ističe nagrada Laureata na 28. državnom natjecanju u Skopju 2007. godine.
Stekao je bogato orkestralno iskustvo u najboljim Europskim orkestrima za mlade glazbenike kao što su: Lucerne festival academy pod dirigentskim vodstvom maestra Piera Bouleza, zatim jedan od vodećih svjetskih Orkestara mladih „Gustav Mahler” u Beču pod vodstvom dirigenta Philippea Jordana, te s dirigentima: Misha Katz, Liana Isakadze, Heinrich Schiff, Igor Coretti te Riccardo Muti.
Aktivni je sudionik na brojnim seminarima kod najpoznatijih profesora kontrabasa kao što su: Wolfgang Güttler, Miloslav Jelínek, Miloslav Gajdoš, Jiří Valenta, Thierry Barbé, Catalin Rotaru…
Profesionalno radno iskustvo stječe kao docent prof. na FMU Skopje Univerzitet Sv. Kiril i Metodije (2011 – 2016. g), bio je zatim vođa kontrabas dionice u Fames orkestru za snimanje filmske glazbe (2007 – 2016. g), a trenutno je vođa dionice kontrabasa u orkestru Opere HNK Ivana pl. Zajca od 2016. godine.