Philipp Mayer

U ovoj sezoni

Austrijski bas-bariton član je ansambla Staatstheatra Cottbus (Njemačka) od sezone 2021./2022. Među njegovim ulogama u Cottbusu su: Figaro („Figarov pir“), Daland („Ukleti Holandez“), Ochs („Kavalir s ružom“), Kralj („Zaljubljen u tri naranče“), Sarastro / Narator („Čarobna frula“), Zuniga („Carmen“). U Konzert-Theatru Bern (Švicarska) publiku i kritiku osvojio je ulogama kao što su Uberto („Služavka gospodarica“), Kazal („Prodana nevjesta“) i Bartolo („Seviljski brijač“) u angažmanima od 2019. do 2021. Od 2017. do 2019. još kao studenta angažirali su ga u Staatstheateru Wiesbaden na pet projekata, između ostalog kao Zunigu u „Carmen“.

Dva puta osvojio je nagradu Kammeroper Schloss Rheinsberg (Njemačka) i debitirao na festivalu Opera Academy Bad Orb (Njemačka) kao Kaspar u „Čarobnom strijelcu“. Daljnji solo angažmani bili su u Deutsche Oper Berlin („Nevidljive fronte“, R. Krampe), s Berlinskom filharmonijom („Telefon“, Gian Carlo Menotti) i u Staatsoper Berlin („Monteverdi projekt“ pod vodstvom Saara Magala). Među koncertima izdvajaju se nastupi u Berlinskoj katedrali i Konzerthausu Berlin, a nedavno je svoj prvi Mozartov Rekvijem pjevao pod dirigentskim vodstvom Erwina Ortnera. Recitali s pijanisticom Justinom Eckhaut, osnivanje vokalnog ansambla Walhalla zum Seidlwirt, ide na suvremeni ples, režira nekoliko festivala i radi kao redatelj i dramaturg – sve to odražava pjevačevu svestranost.

Svoje obrazovanje započeo je kao učenik klasičnih udaraljki i klasičnog pjevanja na Privatnom sveučilištu „Anton Bruckner“ u Linzu. U Berlinu je učio kod Romana Trekela, Anneliese Fried i Alberta Pesendorfera na Visokoj školi za glazbu „Hanns Eisler“ u Berlinu, Sveučilištu za umjetnost u Berlinu.