Ricardo Campos Freire

U ovoj sezoni

(Lisabon, Portugal)

Plesač, profesor i koreograf, obrazovanje je stekao u „Escola Superior de Danca u Lisabonu” i „Danshogskolan” u Stockholmu. Bio je član ansambla Portuguese Company of Contemporary Dance, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Bitef Dance Company, a surađivao je i s Ballet Hagen. Surađivao je s koreografima kao Patrick Delcroix, Jasmin Vardimon, Cayetano Soto, Vasco Wellenkamp, Marco Goecke, Maša Kolar, Regina Van Berkel, Ricardo Fernando i drugima. Godine 2015. proglašen je najboljim plesačem godine i nagrađen je priznanjem „Smiljana Manđukić”.

Koreografirao je svoj prvi duet 2011. godine za Portuguese Company of Contemporary Dance  nazvan „Mundo meu”, a 2012. koreografirao je „Fallback”  i „In Two” za DLworks . Koreografira solo „U meni” 2014. godine, za koji dobiva Nagradu publike i Special Mention na 18. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu.

Kao gost koreograf 19. Festivala koreografskih minijatura u Beogradu 2015. godine koreografira „In between” i „Inverted image”.  U projektu „Tanziabor” koreografira „Apart”, djelo s kojim je pozvan sudjelovati na 31. Međunarodnom natjecanju u Hannoveru, za Ballet Hagen 2016. godine i „Unstable ground” 2017. godine. Koreografirao je „Clash” i „Outsider”  za Korea Youth Ballet Stars u Seoulu.